Sandra van Duijn, 1968 – 2022: ‘Een rots in de branding voor kinderen met astma’

  • 4 februari 2022
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Sandra Van Duijn
Foto © Milan Vermeulen

Deze week bereikte ons het verdrietige bericht dat Sandra van Duijn is overleden. Sandra zette zich jarenlang in om de best mogelijke zorg te verlenen aan kinderen en hun gezin. Ze begon haar carrière als helpende en ontwikkelde zich daarna tot verpleegkundig specialist voor kinderen met astma, opleider, voorzitter van V&VN Longverpleegkundigen en oprichter van kinderastmacentrum Air4(ce)Kids. Haar bevlogenheid voor het vak en haar patiënten, het écht zien van die ander, maakte haar een inspiratie voor veel verpleegkundigen en verzorgenden.

Voor haar indrukwekkende loopbaan ontving zij in 2015 de Arendje Jansenprijs van Hogeschool Utrecht, voor de verpleegkundige die het beste laat zien wat het inhoudt om te blijven leren en ontwikkelen. In 2019 werd ze uitgeroepen tot Longverpleegkundige van het Jaar.

“Sandra had veel passie voor haar vak, met name voor de doelgroep kinderen met astma”, herinnert het bestuur van V&VN Longverpleegkundigen haar. “Ze kon prachtig vertellen over gesprekken die ze bijvoorbeeld voerde met puberpatiënten. Ze wist met hen op één lijn te komen en ze te helpen bij het omgaan met hun ziekte. Daarnaast heeft Sandra een belangrijke rol gespeeld in het professionaliseren van het bestuur van V&VN Longverpleegkundigen. Haar insteek was om krachten te bundelen, elkaar de kans te geven om te groeien en van elkaar te leren.”

Arjan Wittkampf, de huidige voorzitter van V&VN Longverpleegkundigen: “Sandra was een rots in de branding voor de kinderen met astma. Vanuit haar grote passie om deze zorg te verbeteren, heeft zij samen met een kinderarts Air4(ce) Kids opgericht. Ze was daar heel trots op.”

Maaike van Brederode, bestuurslid van V&VN Longverpleegkundigen: "Ik heb veel van Sandra geleerd en ben door haar enthousiasme lid geworden van het bestuur van V&VN Longverpleegkundigen. Ik zal haar humor en relativeringsvermogen nooit vergeten."

V&VN wenst de dierbaren van Sandra van Duijn veel sterkte met het verlies.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)