Tweede Kamer neemt motie aan: FFP2-maskers beschikbaar voor alle zorgverleners

  • 26 januari 2021
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • V&VN Algemeen
FFP2-maskers ziekenhuis
Foto © Robin Utrecht (ANP)

De Tweede Kamer heeft vanmiddag een motie aangenomen waarin de regering wordt gevraagd te zorgen dat alle zorgverleners voortaan kunnen beschikken over FFP2-maskers. Aanleiding voor de motie zijn de V&VN-leidraad en de verklaring vanochtend van V&VN, CNV en NU91: het preventief dragen van FFP2-maskers is voortaan de norm in de zorg.

Kamerlid en indiener van de motie Femke Merel van Kooten-Arissen heeft de regering gevraagd om binnen een week een brief te sturen over de uitvoering van de motie.

Meld knelpunten

Verpleegkundigen en verzorgenden hebben recht op de juiste bescherming. Stelt jouw werkgever, ook na aandringen, niet de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar? Doe dan een melding bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), de inspectie SZW of het meldpunt van V&VN.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)