Femke Teeling nieuwe directeur V&VN

  • 24 januari 2023
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Femke Teeling Website Uitsnede

Femke Teeling (44), nu directeur van branchevereniging FOCWA, wordt de nieuwe directeur van V&VN. Dat maakt het bestuur van V&VN vandaag bekend. Voorzitter Bianca Buurman: “Wij zijn ontzettend blij met de komst van Femke. Zij is een zeer ervaren, innovatieve verenigingsdirecteur en een echte verbinder.” Teeling is de opvolger van de huidige interim-directeur Dedan Schmidt. Zij start op 3 april in haar nieuwe functie.

Femke Teeling: “We worden met z’n allen steeds ouder en de vraag naar zorg neemt snel toe. Hoe kun je je leven zo goed mogelijk leven, ook als je ziek of kwetsbaarder wordt? Hoe blijf je zo gezond mogelijk? Dat zijn cruciale vragen die we in het Nederland van nu moeten beantwoorden. En daarbij spelen verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten een sleutelrol. Het zijn beroepen waarin je als maatschappij dus stevig moet investeren. Dat is zó belangrijk. Daar wil ik ontzettend graag een bijdrage aan leveren.”

Teeling werkt sinds 2005 voor verenigingen. Eerst als branchemanager voor FME-CWM (technologische industrie) en daarna in verschillende leidinggevende posities bij Techniek Nederland. Sinds 2016 is zij directeur van branchevereniging FOCWA.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)