Wondzorg

  • 15 november 2021
  • Training/Scholing
  • V&VN Algemeen

Van oorzaak naar oplossing

Wondzorg is een heel belangrijk onderwerp in de gezondheidszorg. Er wordt veel onderzoek naar gedaan. De belangrijkste les hieruit is: als je het goed doet, gaat het ook goed. Wondexperts laten zien dat als je wondzorg op een goede en consequente manier aanpakt, wonden sneller dicht gaan en de kwaliteit van leven sterk verbetert. Dat het ook tijd en geld bespaart is mooi meegenomen.

Uitgangspunt in alle onderzoeken is dat de wond pas geneest als je de oorzaak wegneemt. Het belangrijkste doel van deze scholing is dan ook je te leren hoe je erachter komt wat de oorzaak van een wond is om van daaruit de oplossing te vinden voor de behandeling van (complexe) wonden. De training is gericht op verpleegkundigen en verzorgenden.

Hoe ziet de training wondzorg er uit?

- Wat is een wond?
- Met welke instrumenten kun je naar een wond te kijken?
- Complexe wonden zoals decubitus, arterieel ulcus, en diabetisch voetletsel.
- Diagnose en behandeling
- Eigenschappen van verbandmiddelen

Wat weet je na de scholing?

Na de scholing kun je een plan van aanpak maken voor de behandeling van complexe wonden. Ook weet je welke maatregelen genomen moeten worden.

Tijd

13.30 - 16.30 uur.

Locatie

V&VN, Orteliuslaan 1000, 3528 BD, Utrecht.
Wij hanteren de maatregelen van het RIVM. Mocht het door de COVID-19 maatregelen de bijeenkomst niet fysiek gegeven worden, dan zal de training geannuleerd worden. 

Kosten

Basis -en afdelingslid € 75,-, studentlid € 42,-, niet lid € 105,-.

Trainer

Tier Braams. Ze is wondverpleegkundige, wondconsulent i.o. en gespecialiseerd verpleegkundige wond, stoma en continentiezorg.

Accreditatie

Deze training is geaccrediteerd voor 3 punten in het Kwaliteitsregister V&V. En telt mee voor de deskundigheidsgebieden: Palliatieve Zorg, Praktijkverpleegkunde, Revalidatie, Wijkverpleegkunde. En Praktijkondersteuners huisartsen somatiek in het Register Zorgprofessionals. 

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!