VAR netwerkdag: Werkgeluk(t)!

  • 8 november 2021
  • Congres/Symposium
  • VAR

Wat leuk dat je interesse hebt voor de VAR netwerkdag 2021!

De VAR netwerkdag is een interactieve dag waarop het thema werkgeluk(t) centraal staat. Er is een plenair gedeelte, een netwerkcarrousel en diverse workshops. En dat allemaal vanuit je eigen huis. Het programma van de dag ziet er als volgt uit (wijzigingen voorbehouden).  

Programma  

09.30 - 10.00 uur Inloop en opening 
Inloop is mogelijk vanaf 09.30 uur. Ben je op tijd kijk dan eens rond in de virtuele omgeving of chat met andere deelnemers. Het programma start om 10.00 uur. 

10.00 -11.00 uur  Inspiratiesessie (plenair)
De verpleegkundige en verzorgende identiteit 

Marjolein Heemels, directeur verpleegkunde van het Maastricht UMC+ neemt ons mee naar het innerlijk kompas van de verpleegkundig (en verzorgend) leider. Ze staat stil bij thema’s als professionaliteit en leiderschap. Ook neemt ze ons mee in professionele identiteit als fundament voor professionalisering en professionele zeggenschap. Wat vragen deze thema’s van individuele zorgprofessionals en wat vragen ze van organisaties? En (hoe) hangen deze samen met bevlogenheid en werkgeluk? 

11.00- 12.00 uur  Netwerk carrousel 
In de netwerk carrousel wissel je regelmatig van ruimte. Zo ontmoet je verschillende VAR leden uit het hele land en verschillende organisaties. Praat met elkaar over zaken die spelen binnen je organisatie. Vraag advies over iets waar je mee worstelt of deel je successen. Alles is bespreekbaar.  

12.00 – 13.00 uur  Lunch 
Gebruik de lunch om even weg te zijn achter je computer. We hebben een uur gepland zodat je zelfs even een korte wandeling kunt gaan maken.  

13.00 – 14.30 uur  Workshopsronde 
Workshop 1: Maak werk van je geluk (Gelukzusters)  
In anderhalf uur krijg je inzicht in de principes van werkgeluk. Waar wordt werkgeluk nu door beïnvloed? Wat kun je zelf doen om meer plezier te ervaren op je werk? En hoe houd jij ook in drukke, stressvolle tijden de spirit in je team hoog? Hoe verhoudt werkgeluk zich tot zeggenschap en zeggenschap zich tot werkgeluk? Ben je bij deze workshop, dan krijg je niet alleen achtergrondinformatie maar ook praktische voorbeelden, inspirerende tips en ga je zelf aan de slag om stappen te zetten. 
 
Workshop 2: Rust, Reinheid en Regelmaat  (Tristan Garos) 
Een wijs gezegde dat in deze hectische tijd ontzettend belangrijk is! We leven in een tijd van overvloed, wat ons veel moois heeft gebracht. Dit heeft echter ook zijn keerzijde: minder focus, altijd bereikbaar moeten zijn, alles moet perfect, altijd online, je weet soms niet meer wie JIJ bent, overal en altijd prikkels. Hoe blijf je vitaal in een wereld die altijd aan staat? 
 
Workshop 3: “In dialooggesprek met je achterban. Hoe doe je dat als VAR?” (Merkbaar Beter) 
 Input ophalen bij de collega’s is belangrijk voor een VAR. Er zijn diverse methoden voor. Maar belangrijker nog is het daadwerkelijk voeren van de dialoog met elkaar. Want juist dan komt er ruimte voor creatieve oplossingen die écht gaan werken. Deze workshop zoomt in op de vaardigheden die jou als VAR(-lid) gaan helpen om met elkaar het goede gesprek te voeren én er uit te komen met heldere acties. Wat gaat jou helpen om een Merkbaar Beter verschil te maken? 
 
14.30- 14.45  Theepauze 
Na een hopelijk leuke workshopronde tijd voor een kop thee, koffie kan uiteraard ook.  

14.45 – 15.30 uur  Afsluiting  
Na een korte terugblik sluiten we de dag gezamenlijk af.  
 
Voor de digitale netwerkdag vragen wij een bijdrage van Euro 75,- voor V&VN leden en Euro 125,- voor niet leden (voor de voorgaande edities van de VAR netwerkdag betaalde je een bijdrage van Euro 95,-). Gezien de grote belangstelling bij de vooraankondiging, adviseren we je om je snel op te geven zodat je zeker bent van een plek. Geef je je voor 1 november op dan ontvang je ook nog eens een leuke attentie. Zijn er na 1 november nog plekken beschikbaar kan je je nog steeds opgeven, we kunnen dan echter niet garanderen dat je een attentie thuis ontvangt. 
Wanneer je je opgeeft maak je een top drie van de workshops. Wij doen ons best je deel te laten nemen aan de workshop van je voorkeur. Mocht deze vol zitten schuif je automatisch door naar de volgende uit je top 3.  

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd in het Kwaliteitsregister V&V voor 6 punten. 

Wij kijken enorm uit naar een dag vol kennismakingen, uitwisselingen en inspiratie.  
Namens de organisatiecommissie van de VAR netwerkdag 2021:  
Graag tot ziens 8 november! 
Voor vragen zijn wij bereikbaar via VAR@venvn.nl 

Aanmelden
Yakult Science CMYK Standalone Online (002)

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!