VAR Netwerkdag: van zeggenschap naar zeggingskracht

  • 16 november 2023
  • Training/Scholing
  • VAR

VAR Netwerkdag: van zeggenschap naar zeggingskracht

“The success of your presentation will be judged not by the knowledge you send, but by what the listener receives.” – Lilly Walters 

 

Op woensdag 16 november organiseert de V&VN-community Professionele zeggenschap de bijeenkomst ‘Van zeggenschap naar zeggingskracht’ van 9.30 - 16.30 uur bij V&VN in Utrecht.

Zeggingskracht is het vermogen om een indruk achter te laten. De zorg wordt beter wanneer verpleegkundigen/verzorgenden/verpleegkundig specialisten daar een stem in hebben. Hoe je dit kunt doen staat 16 november centraal.

Storytelling is een krachtig middel voor zeggingskracht. Wat is storytelling en hoe werkt het?  Hoe raak je de hoofden en de harten van je toehoorders? Hoe kan je met meer impact je waardevolle boodschap over het voetlicht krijgen?

Na afloop van de workshop ‘storystelling’ weet je welke dilemma`s je tegen kan komen in je werk, weet je welke kernwaardes je organisatie heeft en ga je met praktische tools naar huis om impact te kunnen maken met je verhaal.

De workshop wordt gegeven door Titia Wolf en Rick Willemsen van het kompas van de held, beide trainer en coach op het gebied van storytelling, leiderschap en beïnvloeding.

Naast de workshop storytelling komt de workshop zeggingskracht in de praktijk. Brigitte de Brouwer expert verpleegkundige en verzorgende werkomgeving, professionele zeggenschap en leiderschap neemt ons mee naar goede voorbeelden van zeggingskracht in Nederland en de VS. Komt er theorie over zeggenschap aan bod en het belang van vakinhoudelijk leiderschap, delen de workshopdeelnemers ook hun goede voorbeelden*, zodat je naar huis gaat om in je eigen instelling direct aan de slag te gaan.  

Op 16 november volg je beide workshops. Je hoeft je niet op te geven voor 1 van de 2.

*Maak een posterpresentatie van jouw goede zeggingskracht-voorbeeld en mail deze vóór  2 november naar professionelezeggenschap@venvn.nl. We zorgen dan dat deze poster 16 november opgehangen is. 

 

Praktische informatie
Datum: 16 november 2023
Tijd: 9:30-16:30 uur
Locatie: V&VN, Orteliuslaan 1000, 3528 BD Utrecht

Kosten 
100 euro voor leden van V&VN en niet-leden betalen 200 euro. 

Accreditatie
telt mee voor 6 punten in het Kwaliteitsregister V&V. 

Meld je aan!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!