Training ambassadeur eOverdracht (4 bijeenkomsten via Teams)

  • 11 november 2021
  • Bijeenkomst
  • V&VN Algemeen

Doe mee met de online training ambassadeur eOverdracht en help mee de digitale overdracht te verbeteren.

Waarom deze training?
Met elkaar doen we jaarlijks zo’n 460.000 verpleegkundige en verzorgende overdrachten om de zorg digitaal over te dragen aan collega’s in andere zorginstellingen. Dat verloopt nog lang niet altijd goed. Problemen zijn bijvoorbeeld dat systemen niet met elkaar communiceren of je niet de juiste gegevens krijgt om goede zorg te verlenen (bron: onderzoek Nictiz & V&VN, 2017). Dat levert onder andere meer administratielast op en irritatie bij patiënten en cliënten die vaker hun verhaal moeten vertellen. Ook gaat dit ten koste van de kwaliteit van zorg.

Daar willen we verandering in aanbrengen. Met als doel dat in 2024 alle verpleegkundige en verzorgende overdrachten digitaal en op dezelfde manier verlopen en jij nog maar één keer gegevens hoeft vast te leggen. We noemen dat de standaard eOverdracht. In deze training bekijken we wat daarvoor in jouw eigen organisatie nodig is en wat we hiervan kunnen leren voor een bredere aanpak. Dus heb jij een flinke dosis energie en nieuwsgierigheid en enige interesse in ICT? Meld je dan aan!

Hoe zit het programma eruit?
In vier online bijeenkomsten ga je op onderzoek in je eigen organisatie. De groepen bestaan uit zorgprofessionals uit verschillende organisaties. Bij de uitvoering van de opdrachten kun je natuurlijk je eigen collega’s betrekken.

Uitgangsvraag is: hoe zit het bij jou met de overdracht en wat kunnen jullie zelf doen om de overdracht te verbeteren? Je eindigt met een concreet advies voor je organisatie. Het is noodzakelijk om bij elke bijeenkomst aanwezig te zijn. Omdat de bijeenkomsten online via Teams zijn is een laptop/telefoon met microfoon en camera nodig.

Dag 1: 11 november, 9.00 – 11.00u
Hoe verloopt de eOverdracht bij jou?
Wat is jouw veranderdoel? 
Dag 2: 18 november, 9.00 – 11.00u
Wat en wie heb je nodig om te veranderen?
Dag 3: 2 december, 9.00 – 11.00u
Wat wordt de volgende stap in jouw organisatie? 
Wat kies jij uit de aangeboden theorie over implementatie en verandering?
Wat wordt jouw implementatiestrategie?
Dag 4: 9 december, 9.00 – 11.00u
Presenteren aanpak voor jouw organisatie.

Wat kost het je?
Deelname is gratis maar niet vrijblijvend. Daarom doen we ook een intakegesprek en vragen we je om je deelname toe te zeggen. Wat we in elk geval vragen is een flinke dosis nieuwsgierigheid, en de mogelijkheid om hier tijd voor vrij te maken (een aantal uur per week). Na het intakegesprek kun je beslissen of je de inderdaad verder gaat met de training. Je kunt dit ook van tevoren overleggen met je leidinggevende of collega’s: zeker is dat het wat op gaat leveren voor jezelf of je organisatie.
Tot twee weken voor de start van de training kun je je kosteloos afmelden. Daarna is dat niet meer mogelijk en zijn er € 50,- annuleringskosten aan verbonden. Afmelden kan dan alleen per e-mail bij V&VN Academie (academie@venvn.nl). Meld je je af op de dag dat de bijeenkomst start, of kom je niet opdagen? Dan wordt er € 150,- in rekening gebracht.

Voor wie is het?
Deze online training is voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Elke trainingsgroep heeft maximaal 5 plekken. In 2020 is er al een aantal trainingsgroepen geweest: in 2021 zijn er in totaal vier. De training is voor V&VN leden. De bijeenkomsten zijn via Teams. Voor aanvang is er eerst een intakegesprek met de trainer van de training, zodat je goed kunt inschatten of deze training iets voor je is. Na afloop kun je je aansluiten bij de bredere ambassadeursgroep.

Wie doet de begeleiding?
De training wordt gegeven door Annemarie van Ooijen, trainer en projectleider bij V&VN en opgeleid gecertificeerd teamcoach. Wil je eerst meer weten? Heb je inhoudelijke vragen, neem dan gerust contact met haar op via a.ooijen@venvn.nl; voor praktische vragen kun je terecht bij V&VN Academie (academie@venvn.nl)

Wat leer je?
Je leert onder andere jezelf beter kennen, een advies formuleren en we gaan in op leiderschapskwaliteiten aan de hand van concrete opdrachten.

Wat kun je hierna gaan doen?
Als de training je bevalt dan bekijken welke rol je verder kunt spelen bij V&VN of in je eigen organisatie.

Accreditatie
De training is geaccrediteerd voor 8 punten in het Kwaliteitsregister V&V.

Aanmelden startdatum 11-11-2021

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!