Themabijeenkomst: beeldvorming over werken in een verpleeghuis

  • 27 februari 2024
  • Webinar
  • V&VN Algemeen

De kerngroep van V&VN Wetenschap in Praktijk nodigt u graag uit voor een online themabijeenkomst Beeldvorming over werken in een verpleeghuis, op dinsdag 27 februari van 19.00 tot 21.00 uur met Lotje Bagchus en Clarissa Jungerius. De avond staat open voor eenieder die geïnteresseerd is.

De toenemende complexiteit van de verpleeghuiszorg maakt dat er een toenemende behoefte is aan hbo-opgeleide verpleegkundigen in het verpleeghuis, maar relatief weinig verpleegkundigen kiezen er na hun afstuderen voor om in het verpleeghuis te gaan werken. Dit roept de vraag op welke beelden en verwachtingen aan deze keuze ten grondslag liggen. Onderzoekers van de Hogeschool Leiden deden daarom onderzoek naar beeldvorming over werken in het verpleeghuis onder studenten van de opleiding tot verpleegkundige.

In deze bijeenkomst wordt stilgestaan bij het belang van realistische beeldvorming, worden de resultaten van het onderzoek besproken en denken we samen na over de vraag: wat kunnen we doen om toekomstige zorgprofessionals een beter beeld te geven van het werk in een verpleeghuis?

Lotje Bagchus werkt als onderzoeker bij het lectoraat Verpleegkundige Intramurale Ouderenzorg bij de Hogeschool Leiden. Vanuit haar achtergrond in de medische antropologie en sociologie doet zij al meer dan 10 jaar onderzoek in de praktijk van ouderenzorg. Lotje is ervan overtuigd dat onderzoek, praktijk en onderwijs nauw met elkaar moeten samenwerken om de uitdagingen in de intramurale ouderenzorg het hoofd te bieden.


Lotje Bagchus

Clarissa Jungerius is docent-onderzoeker bij de opleiding tot verpleegkundige en het lectoraat Verpleegkundige Intramurale Ouderenzorg van de Hogeschool Leiden. Naast onderwijs en onderzoek heeft zij praktijkervaring opgedaan als (gespecialiseerd) verpleegkundige in diverse zorgsettingen. Zij werkt met altijd een hart voor de zorg voor ouderen en de drive om dit over te dragen aan studenten verpleegkunde.


Clarissa Jungerius

Praktische informatie
Locatie: online via Ms Teams
Accreditatie: 2 accreditatiepunten zijn aangevraagd bij de registers V&V
Aanmelden: deadline 25 februari 2024

Kosten: 
- Gratis voor leden van V&VN Wetenschap in Praktijk
- €10,00 voor overige V&VN-leden        
- €15,00 voor niet leden
- €  5,00 voor fulltime-studenten

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)

Gerelateerd