Samen dementievriendelijk, sociale benadering en casemanagement: hoe verder?

  • 13 december 2022
  • Bijeenkomst
  • Maatschappij & Gezondheid
  • Utrecht

In een interactieve workshop gaan we aan de slag om de drie stromingen binnen de eerstelijns dementiezorg meer op elkaar te laten aansluiten. We staan voor een grote uitdaging om ondanks de krapte op de arbeidsmarkt mensen met dementie en hun mantelzorgers beter te kunnen ondersteunen. 

Er zijn drie pijlers in de eerstelijns dementiezorg:

1. Dementievriendelijke samenleving
2. Casemanagement dementie
3. Sociale benadering 

Weten we als casemanagers dementie/dementieverpleegkundigen voldoende over de dementievriendelijke samenleving en de sociale benadering? Kunnen we bijvoorbeeld het fundament van de sociale benadering inpassen in onze werkzaamheden als casemanager dementie/dementieverpleegkundige? En zijn we ons voldoende bewust van de dementievriendelijke samenleving?

We gaan woensdag 18 mei hierover met elkaar in gesprek, samen met Alzheimer Nederland en Tao of Care. Naast een stuk verdieping over casemanagement, sociale benadering en dementievriendelijke samenleving gaan we samen ook onderzoeken hoe we dit kunnen inpassen in de uitvoering van de zorgstandaard dementie en integrale zorg. 

Praktische informatie

Datum: 13 december 2022
Tijd: 18:30-20:30 (inloop 18:15 uur)
Locatie: V&VN, Orteliuslaan 1000, 3528 BD Utrecht 

Accreditatie

aangevraagd in het Kwaliteitsregister V&V en telt mee voor de deskundigheidsgebieden Wijk en Dementieverpleegkunde. 

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!