Regie houden (online)

  • 7 december 2021
  • Training/Scholing
  • V&VN Algemeen

Programma & omschrijving

Grip op het spreekuur met een goed gesprek
Spreekuur en consultvoering is een van je dagelijkse activiteiten. Je hebt je agenda helder, je weet hoeveel tijd je voor het consult hebt, dus je weet wat je te doen staat. Oftewel je hebt je goed voorbereid. En dan komt de cliënt, merendeel gaat prima, en dan …….. gedrag waarvan je denkt” hoe houd ik hier regie, zonder de relatie tekort te doen”. Hoe onderbreek jij de “veelprater”, “de mopperkont”, “de bemoeial”, “de ja maars” etc.

Deze online bijeenkomst zoomt in op de kunst van regie houden in een gesprek met de patiënt die veel praat, erg emotioneel is, niet tot een punt kan komen en telkens afwijkt van de vraag. In twee uur oefenen we in een kleine groep met:

- vriendelijk en direct onderbreken
- samenvatten
- stiltes hanteren
- welke vragen je kunt stellen met welk effect

Doelgroep
Verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen die zelfstandig consult voeren. 

Programma
- de kunst van onderbreken (de verschillende vaardigheden)
- oefenen in subgroepen met eigen casuïstiek
- belemmerende en helpende gedachten
- startwoorden eigen maken

Tijd
7 december 2021 van 13.30 – 15.30 uur.

Locatie
Deze bijeenkomst vindt digitaal/online plaats. Instructies worden twee weken voor de bijeenkomst gestuurd. Zorg ervoor dat je een laptop/computer hebt met geluid, camera en microfoon. We gaan veel vaardigheden oefenen, dus dit is een must.

Kosten
Alle leden van V&VN € 90,-
Niet leden V&VN € 120,-

Trainer
Nettie Aarts, verpleegkundige (niet praktiserend). Zij werkte onder andere 9 jaar in een algemeen psychiatrisch ziekenhuis. Nu is ze alweer 15 jaar trainer, supervisor en coach voor zorgprofessionals. Ze heeft veel kennis en ervaring in gedrag en gesprekstechnieken.

Accreditatie
Deze training is geaccrediteerd voor 2 punten in het Kwaliteitsregister V&V, Register Zorgprofessionals en telt ook mee voor de deskundigheidsgebieden: Jeugdverpleegkunde, Longverpleegkunde, Praktijkverpleegkunde, Reizigersadvisering. En 2 punten in het Verpleegkundig Specialisten Register.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!