Professionele zeggenschap in de praktijk

  • 16 maart 2023
  • Congres/Symposium
  • V&VN Algemeen
  • Utrecht

Doe 16 maart mee met deze VAR netwerkdag! 
 
Laat je donderdag 16 maart van 10.00 tot 16.30 uur inspireren over professionele zeggenschap in de praktijk. De V&VN-community Professionele Zeggenschap* bied je een inspiratiedag. 
Je ontmoet vakgenoten en krijgt tips en handvatten wat je zelf en wat je in jouw zorginstelling kunt doen. Deel ook jouw professionele zeggenschap in de praktijk met vakgenoten. 
 
* De V&VN-community Professionele Zeggenschap bestaat uit V&VN VAR platform (Verpleegkundige en verzorgende Advies Raden), het CNO (Chief Nursing Officer)-netwerk en het CNIO (Chief Nursing Information Officer)-netwerk. 
 
We starten om 10.00 uur met het programma, inloop vanaf 9.30 uur. De dagvoorzitter Lennart Krijgsman neemt je de hele dag mee door het programma. 

Programma

10.00 uur      Start van de dag door de dagvoorzitter
10.10 uur      Quinty Wagenaar, verpleegkundige uit het UMC Utrecht verteld over haar ontwikkelpad en zeggenschap toen, nu en in de toekomst. 

10.45 uur      Rondetafelgesprek over professionele zeggenschap met CNO’s   
Tineke Holwerda gaat in gesprek met Cheryl Mostert, CNO bij Florence, vvt-instelling in Den Haag e.o. en Elfi Rookhuizen, CNO bij Arkin, ggz-instelling in Amsterdam, tevens bestuurslid V&VN Verpleegkundig Specialisten over hun zeggenschap. 

11.45 uur      Nurses know better - sessie met Susette Lataster en Heleen Snijders uit het Groene Hart Ziekenhuis In het Groene Hart Ziekenhuis zorgt het actieonderzoek: ‘Nurses Know Better’ ervoor dat verbeteracties beter aansluiten op het dagelijkse werkproces. Het doel van Nurses Know Better is om de professionele regelruimte van verpleegkundigen te vergroten, waardoor verpleegkundigen met innovatieve projecten werken aan kwaliteit van zorg. 

12.15 uur      Lunchen en Netwerken

13.00 - 13.45 uur Inspiratierondes 1. 
13.50 - 14.35 uur Inspiratierondes 2. 

14.35 uur        Pauze

14.55 uur      Leiderschap en zeggenschap voor iedereen – sessie van Caroline Smeets (Ambassadeur) wijkverpleegkundige bij Careyn Thuiszorg in Zuid-Holland  
Ken je nog #meerzorgminderpapier van 5 jaar geleden om onnodige registratie in de wijkverpleging terug te dringen? Dat initiatief kwam van Caroline Smeets, die zeggenschap wilde over haar werk als wijkverpleegkundige. Caroline neemt je mee in de afgelopen jaren vol succesverhalen. 

15.40 uur      Keynote: volgt  

16.30 uur      Afsluiting door Lennart Krijgsman 

Na de afsluiting is er nog tijd en ruimte om in gesprek te gaan met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje.

Inspiratierondes

Onderhandelen hoe doe je dat? – sessie met V&VN VAR platform  
Zeggenschap is niet alleen adviseren, maar ook met belangrijke onderwerpen ‘binnen’ halen. Dat vraagt om onderhandelen. V&VN VAR platform geeft je een inkijkje. 

Een CNIO, en dan? – sessie met CNIO-netwerk 
Eindelijk voor elkaar: een CNIO in jouw instelling.  Ben je er dan of vraagt het meer? Het CNIO-netwerk gaat met je op zoek. 

Zeggenschap van verpleegkundigen in Martini ziekenhuis – sessie met CNO-netwerk 
Van VAR, naar Expertisecentrum, naar een CNO. Daar ging jaren werk inzitten. Het CNO-netwerk geeft je een inkijkje in zeggenschap van verpleegkundigen in Groningen.
 
Van zeggenschap naar zeggingskracht - sessie met CNO-netwerk Na veel inzet heeft zeggenschap een plek op de kaart van je instelling gekregen. De weg van zeggenschap naar zeggingskracht brengt het CNO-netwerk in beeld. 
 

Praktische informatie

Datum: 16 maart 2023
Tijd: 09:30-16:30 uur
Locatie: V&VN, Orteliuslaan 1000, 3528 BD Utrecht

Kosten

Voor leden van V&VN bedragen de kosten voor deelname 50 euro. Niet-leden betalen 100 euro. Eerst lid worden? Ga dan naar onze site

Accreditatie

Is aangevraagd in het Kwaliteitsregister V&V voor 5 punten.

Meer weten over: Professionele zeggenschap | V&VN (venvn.nl) 

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!