Praat mee over toekomstbestendige Wet BIG: Deskundigheidsbevordering (verpleegkundigen en verzorgenden IG)

  • 20 september 2021
  • Bijeenkomst
  • V&VN Algemeen

Het aantonen van je deskundigheid kan in de toekomst een eis worden bij herregistratie in het BIG-register. Hoe zou het aantoonbaar maken van je deskundigheid eruit moeten zien als dit gaat gelden voor artikel 3-beroepen (waaronder de verpleegkundige, maar bijvoorbeeld ook basisartsen en fysiotherapeuten)? Met welke knelpunten moeten we rekening houden? En hoe kunnen we aansluiten bij hoe jij het liefst je vak bijhoudt? Om goed in kaart te brengen wat er speelt bij verpleegkundigen en verzorgenden is het belangrijk dat je meepraat over deze ontwikkelingen. Wil jij je mening geven en ons idee├źn aanreiken? Laat horen wat jij belangrijk vindt in deze online bijeenkomst.

Het ministerie van VWS onderzoekt hoe de Wet BIG toekomstbestendiger kan worden gemaakt op het gebied van het aantoonbaar maken van je deskundigheid bij herregistratie in het BIG-register. Wij zorgen dat de inbreng van verpleegkundigen en verzorgenden de basis wordt voor onze gesprekken met VWS. In september gaan wij in twee bijeenkomsten in gesprek met leden en niet-leden over de knelpunten, mogelijke oplossingsrichtingen en wensen rond het aantonen van je deskundigheid. Ook houden we daarna een grootschalige ledenpeiling om de uitkomsten te toetsen.

Lees hier meer over dit onderwerp op de themapagina Toekomstbestendige Wet BIG

Praktische informatie

Datum: maandag 20 september
Tijd: 16.30 - 18.00 uur
Plaats: Digitale bijeenkomst
Kosten: Deelname is gratis
Doelgroep: Verpleegkundigen en Verzorgenden IG

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!