Patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden & patiëntenparticipatie in onderzoek

  • 28 februari 2024
  • Webinar
  • V&VN Algemeen

Op 28 februari 2024 organiseert V&VN Research Professionals van 13.00 uur tot 15.00 uur een online workshop "Patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden & patiëntenparticipatie in onderzoek". We nodigen je hier graag voor uit!

Tijdens deze workshop gaan we in op wat zijn gezondheidsvaardigheden, hoe herken je patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden en laaggeletterden, hoe betrek je deze patiënten bij onderzoek en wat is daarvoor nodig. Ook besteden we aandacht aan patiëntparticipatie in onderzoek: hoe doe je onderzoek samen met patiënten in plaats van alleen voor hen. We bespreken hoe patiënten vanaf het begin als co-onderzoekers kunnen meewerken aan onderzoek, en op welke manieren dat kan bijdragen aan het werven en behouden van deelnemers voor je onderzoek.

Het eerste deel van de workshop wordt verzorgd door dr. Janneke Noordman, senior-onderzoeker ‘Communicatie in de gezondheidszorg’ bij het Nivel. Janneke doet al ruim 15 jaar onderzoek naar en samen met patiënten en zorgverleners op het gebeid van communicatie in de spreekkamer, gezondheidsvaardigheden en samen beslissen. Het tweede deel van de workshop wordt gedaan door dr. Femke van Schelven, postdoc onderzoeker ‘Zorg en participatie bij chronische aandoeningen’ bij het Nivel. Zij houdt zich voornamelijk bezig met patiëntparticipatie in onderzoek. In 2022 promoveerde ze op het betrekken van jongeren met een chronische aandoening bij onderzoek.

Praktische informatie
Datum: 28 februari 2024
Tijd: 13.00 uur - 15.00 uur
Locatie: online via Ms Teams 
Kosten: gratis toegang voor leden V&VN Research Professionals. Voor overige belangstellenden € 15,00.

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)