Online workshop cohorten

  • 27 maart 2023
  • Webinar
  • Research Professionals

Hierbij nodigen we je van harte uit voor een interessante online workshop op maandag 27 maart 2023. Deze workshop hebben we afgelopen september live gehouden in Utrecht, maar we willen hem nu ook online aanbieden. Het eerste uur wordt verzorgd door dr. Geraldine Vink van het PLCRC. We leren over grote landelijke patiënten cohorts, de mogelijkheden en onmogelijkheden. Via stellingen houden we de workshop interactief. Hoe hou je een patiënt bijvoorbeeld gemotiveerd, maar ook jezelf? Over het informed consent, wanneer mogen de patiënten tekenen? En het ethische dilemma, wat kan je een patiënt nog vragen na een slecht nieuws gesprek?

Het laatste halfuur zullen we invullen rondom het thema samen beslissen. Als je een studie met een patiënt bespreekt heb je hier ook mee te maken. Waar moet je rekening mee houden en hoe voer je zo’n gesprek? Wat is de rol van de research professional hierin? Dr. Marion van der Kolk, initiator van het projectteam Empower2Decide, zal ons hierin meenemen.

Programma

13:30 – real world research: leren van iedere patiënt (dr. Geraldine Vink)
14:30 – samen beslissen (dr. Marion van der Kolk)
15:00 - einde

Praktische informatie

Datum: 27 maart 2023
Tijd: 13:30 - 15:00 uur
Waar: online via MS Teams

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van deze workshop.

Accreditatie

Wordt aangevraagd in het Kwaliteitsregister V&V en telt mee voor de deskundigheidsgebied Research. 

Meld je aan!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!