Met een cultuursensitief OOG kijken naar onbegrepen gedrag in de thuissituatie

  • 2 maart 2023
  • Webinar
  • V&VN Algemeen

Onbegrepen gedrag komt regelmatig voor bij mensen met dementie die thuis wonen. Ook bij cliënten met een migratieachtergrond. Hoe kun je deze doelgroep nu goed begeleiden als sprake is van onbegrepen gedrag? In het project Op weg is de OOG-methodiek ontwikkeld die verpleegkundigen hierbij houvast moet geven.

De hogescholen Windesheim en InHolland werkten hiervoor samen met zorgverleners en mantelzorgers vanuit zorgorganisaties Carintreggeland (Twente) en Cordaan (Amsterdam).

Tijdens de bijeenkomst introduceren we de methodiek en gaan we aan de slag met enkele werkvormen uit de bijbehorende training. Je leert hierbij reflecteren op je eigen cultuur en welke vragen je kunt stellen om te achthalen wat specifiek van belang is voor jouw cliënt en diens naaste. Ook maak je kennis met de stapsgewijze aanpak uit de OOG methodiek.

Praktische informatie

Datum: 2 maart 2023
Tijd: 13:00-15:00 uur
Locatie: Online via MS Teams

Kosten

- Afdelingsleden V&VN Dementieverpleegkundigen 60 euro. Niet-leden van de afdeling betalen 75 euro. 

Accreditatie

Wordt aangevraagd in het Kwaliteitsregister V&V voor 2 punten.

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!