Masterclass 'Bejegening en dementie' 18 september 2024

  • 18 september 2024
  • Bijeenkomst
  • V&VN Algemeen

In de masterclass 'Bejegening en dementie' krijg je tips en handvatten voor het omgaan met de mens met een ouder wordend brein en dementie.

Vooral de functies die te maken hebben met het denkvermogen gaan met de leeftijd achteruit. Die noemen we de cognitieve functies, zoals je aandachts- en concentratievermogen, denksnelheid en geheugen. Wat ook belangrijk is, zijn de uitvoerende functies. Daar vallen dingen onder als plannen, organiseren, maar ook het vermogen om jezelf te kunnen remmen. Daar heeft het verouderingsproces invloed op, waardoor deze functies hier onder lijden.

Door interactieve oefeningen zal je zelf ondervinden hoe ons instrument, het brein ons helpt, uitdaagt en ook confronteert.

De theorie helpt om begrip te ontwikkelen voor wat de mens overkomt in deze levensfase en waarmee hij/zij en haar/zijn omgeving moet leren omgaan.
De tips en handvatten zullen ervoor zorgen dat jij jouw werk nog cliëntgerichter kunt uitvoeren. Het doel van deze masterclass is, dat jij in je praktijk het aangebodene direct kunt inzetten.
Jouw eigen inbreng is meer dan welkom.

Trainers: Linde Löbert. www.facefour.nl en Gerben Jansen www.augusta-d.nl 

In de ouderenzorg boeit mij de verhouding tussen de jongere en oudere generaties. 

Begrip, empathie en gezien worden geeft alle generaties voldoening. 
Centraal bij al mijn activiteiten staat de individuele ontwikkeling van de mens in verhouding tot zijn/haar omgeving; het inspireren, ondersteunen en zelfstandig laten zijn van de mens in welke levenssituatie dan ook is mijn motivatie voor dit werk.

Praktische informatie
Datum: 18 september 2024
Tijd: 16:00-19:00 uur 
Locatie: V&VN, Orteliuslaan 1000, 3528  BD, Utrecht 
Inclusief: Luxe broodjes, koffie/thee

Kosten
Voor deelname aan de masterclass vragen wij een bijdrage van 75 euro. 

Accreditatie
De masterclass is geaccrediteerd voor 3 punten in het Kwaliteitsregister V&V en telt mee voor de deskundigheidsgebieden wijkverpleegkunde en praktijkondersteuners huisartsen somatiek.

Per masterclass geldt een minimumaantal deelnemers van 15 en een max. van 25 deelnemers.

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)