Leergang 'Versterk je zeggenschap'

  • 8 januari 2024
  • Bijeenkomst
  • V&VN Algemeen

Worstel jij met de vraag: hoe zorg ik dat er naar mij geluisterd wordt, zodat er echt eens iets gaat veranderen? Dan ben je niet de enige! Veel verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten willen zich graag verder ontwikkelen als het gaat om professionele zeggenschap, maar lopen in de praktijk tegen bepaalde belemmeringen aan. Ze weten bijvoorbeeld niet goed wie ze waarvoor kunnen benaderen in de organisatie, hoe ze invloed kunnen uitoefenen op hun leidinggevende of bestuurder zodat ze de zorg kunnen verbeteren of over welke onderwerpen ze zeggenschap moeten hebben. Er blijkt een grote behoefte te zijn om vaardigheden en competenties te ontwikkelen die helpen bij de ontwikkeling naar meer professionele zeggenschap. Daar zijn we vanuit V&VN mee aan de slag gegaan en we kunnen je nu informeren dat we in januari 2024 starten met een pilot van de leergang ‘Versterk je zeggenschap’! 

De leergang is bedoeld als basis voor iedereen met twee jaar werkervaring en de ambitie om de eigen zeggenschap te versterken. Je hoeft hiervoor niet lid te zijn van een VAR (of andere zeggenschapsstructuur) of veel ervaring met zeggenschap te hebben. De leergang is opgebouwd uit meerder lesdagen waarop verschillende onderwerpen worden behandelt die van belang zijn om je zeggenschap te versterken. Dit doe je niet alleen, maar samen met andere collega’s uit het hele land die, net als jij, hun zeggenschap willen versterken. Je leert met en van elkaar door middel van intervisie tijdens de lesdag. 

 

De modules 

De leergang bestaat uit 8 modules en loopt van januari 2024 tot en met juni 2024.  

- Module 1 Introductie in zeggenschap 
- Module 2 Professioneel leiderschap 
- Module 3 Organisatiekunde 
- Module 4 Communicatievaardigheden 
- Module 5 Leren en verbeteren 
- Module 6 Beleidsontwikkeling 
- Module 7 Zeggenschapsstructuren 
- Module 8 Rolmodellen 

Wil je meer weten wat er per module wordt behandeld, lees dan de informatie brochure hier.   

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)

Gerelateerd