Leergang ambassadeurs voor begeleiders; samen staan voor je vak!

  • 11 december 2020
  • Bijeenkomst
  • V&VN Algemeen
  • Utrecht

WORD JIJ AMBASSADEUR IN DE GEHANDICAPTENZORG? Leergang ambassadeurs voor begeleiders; samen staan voor je vak!

Werk jij als begeleider in de gehandicapten zorg? En ben jij agogisch opgeleid of heb je een opleiding als verzorgende of verpleegkundige? Ben jij enthousiast over je vak en laat je dat ook graag zien en horen? Dan is de leergang Ambassadeurs gehandicaptenzorg, echt iets voor jou. Tijdens de leergang ontwikkel jij je tot een ambassadeur die binnen en buiten de organisatie kansen benut om het werk van begeleiders op de kaart te zetten.
 
Een leergang voor gedreven professionals in de gehandicaptenzorg
De leergang is voor begeleiders, verpleegkundigen en verzorgenden in de gehandicaptenzorg die trots zijn op hun vak. Wil jij samen gaan voor passende hulp aan cliënten in de gehandicaptenzorg? Meld je dan aan!
 
Wat leer je?
Tijdens de leergang leer je om jouw beroepsgroep een stem te geven en het vak op de kaart te zetten. Je ontmoet collega’s met verschillende achtergronden en wisselt kennis en ervaring uit. Je verdiept je in actuele thema’s en kwaliteit van je werk. Je krijgt presentatie- en mediatraining. Je leert effectief om te gaan met (social) media. Je leert netwerken, lobbyen en onderhandelen. Je gaat aan de slag met verbeterplannen voor jouw organisatie. Je bouwt een krachtig netwerk op met mensen die lokaal regionaal en landelijk invloed hebben. Dit alles doe je met collega’s die verschillende achtergronden hebben, net zoals in de dagelijkse praktijk.
 
Word jij ambassadeur?
Werk jij op Mbo- of Hbo-niveau in de gehandicaptensector en ondersteunt jouw organisatie je om ambassadeur te worden? Stuur dan een korte motivatiebrief vóór 20 oktober naar Jolanda Winters en Patricia van den Brink naar ambassadeurs@bpsw.nl.  De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 5 oktober en dinsdag 10 november 2020. Heb je vragen of wil je meer weten? Bel met Jolanda 0651202436 of Patricia 06-13021796.

Praktische informatie
De bijeenkomsten van de leergang zijn, in principe, een mix van vier online ontmoetingen en zes fysieke bijeenkomsten. De fysieke bijeenkomsten zijn in Utrecht.
 
Data: 
• Vrijdag 11 december 2020 - Module 1
• Vrijdag 15 januari 2021 - Module 2 
• Woensdag 10 februari 2021 - Module 3 
• Vrijdag 12 maart 2021 - Module 4 
• Vrijdag 16 april 2021 - Module 5 
• Woensdag 19 mei 2021 - Module 6 
• Vrijdag 18 juni 2021 - Module 7
• Vrijdag 3 september 2021 - Module 8
• Vrijdag 8 oktober 2021 - Module 9 
• Vrijdag 5 november 2021 - Module   
 
Tijdens de hele leergang kijkt en denkt er een coach/expert uit de gehandicaptenzorg met je mee.

Kosten en accreditatie 
De kosten van deelname aan deze leergang worden via een subsidie van VWS in het kader van het programma Volwaardig Leven vergoed. De verletkosten komen voor rekening van de organisatie en de reiskosten komen voor rekening van de deelnemer (of de organisatie). Accreditatie is aangevraagd.
 
Coronaproof
We houden ons aan de richtlijnen van  het RIVM en houden deze tijdens de  voorbereidingen en uitvoering van de  leergang goed in de gaten. Indien nodig  gaan we geheel online. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.