Het verminderen van registratielast in de zorg

  • 12 maart 2020
  • Bijeenkomst
  • Wetenschap in Praktijk

V&VN Wetenschap in Praktijk organiseert op donderdag 12 maart 2020 een lezing met als thema: “HET VERMINDEREN VAN REGISTRATIELAST IN DE ZORG”

Tijdens de netwerkavond discussiëren we over stellingen en bespreken we praktische voorbeelden met hoe je gericht registraties kan verminderen in je eigen praktijk.

Programma en sprekers

18.00 uur Ontvangst met broodje
18.15 uur Start bijeenkomst
20.30 uur Afsluiting en borrel

Boris van Zalk is verpleegkundig specialist ouderenzorg in de wijkverpleging bij Icare V&V. Als voormalig wijkverpleegkundige en ambassadeur voor de wijkverpleging van V&VN is hij afgelopen jaren betrokken bij het terugdringen van de administratieve en registratielasten in de wijkverpleging. Vanuit de praktijk zal hij vertellen over de aanpak, obstakels en resultaten van de strijd voor ‘meer zorg, minder papier’.

Esther Warmelink en Janna Stout zijn betrokken bij het programma ‘(Ont)regel de langdurige zorg. In dit programma werkt Vilans samen met zorgprofessionals, in opdracht van het ministerie van VWS en sociale partners, aan minder regeldruk en meer tijd voor zorg. Else Stapersma en Bart van Mierlo vertellen tijdens deze sessie kort over dit programma en de bevindingen, maar willen vooral in gesprek over regeldruk.”

Locatie

Hanzehogeschool Groningen (Wiebengacomplex lokaal B114)
Petrus Driessenstraat 3
9714 CA Groningen

Parkeren

Je kunt jouw auto parkeren in parkeergarage Circus aan de Korreweg (onder de Jumbo) of in de wijk. Let op: in de wijk geldt betaald parkeren. Parkeergarage Circus ligt op ongeveer 5 minuten loopafstand van locatie Wiebenga (zie: https://www.hanze.nl/nld/contact/contact/parkeren).

Kosten 

Leden V&VN Wetenschap in Praktijk € 0,- 
V&VN leden € 10,-
Studenten € 5,-
Niet-leden € 12,50-

Accreditatie
Er is accreditatie aangevraagd voor 2 punten bij het Kwaliteitsregister V&V.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.