Geannuleerd De casemanager dementie/dementieverpleegkundige in de dementievriendelijke samenleving

  • 7 april 2020
  • Bijeenkomst
  • Maatschappij & Gezondheid
  • Noord-Brabant

De casemanager dementie/dementieverpleegkundige in de dementievriendelijke samenleving.

Steeds meer gemeentes en regio’s omarmen de dementievriendelijke samenleving. Er ontstaan of lopen overleggen en bijeenkomsten met diverse professionals en vrijwilligers om de dementievriendelijke samenleving vorm te geven. Sociaal werkers en verpleegkundigen, al dan niet gespecialiseerd in dementie, nemen hieraan deel, of nog niet.

Welke meerwaarde heb jij om de samenleving dementievriendelijker te maken en welke rol kun jij hierin spelen?
We doen een appèl op jou om je actief in te zetten voor deze goede zaak en willen zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt als professional.

Doel van de scholing:

In deze masterclass krijg je inzicht in jouw rol en mogelijkheden om bij te dragen aan de dementievriendelijke samenleving, zowel op cliënt- als op beleids-/organisatorisch niveau.

Doelgroep:

Casemanagers dementie met sociale achtergrond, maatschappelijk werkers en sociaal werkers werkzaam met ouderen met dementie en hun naasten.

Onderwerpen:

Hoe en wat van de dementievriendelijke samenleving? Voorbeelden uit de Brabantse praktijk.
Welk appèl wordt er op de professionals (casemanagers, wijkvpk, sociaal werkers) gedaan tav de DVS?
Welk gesprek/proces voer je op client niveau?
Welke bijdrage kun je leveren op beleidsniveau (bijv. deelname DVG ea)?
Welke uitdagingen/dilemma’s zijn er evt? en hoe kunnen we hiermee omgaan?
En hoe ga je hierover met je werkgever in gesprek; zodat je kunt overbrengen dat dit bij je werk hoort?
Resultaat:

Na afloop van de training…

Weet de deelnemer wat de missie van de dementievriendelijke samenleving is en welke impact je hierin kunt hebben.
Weet de deelnemer hoe hier lokaal en in de regio handen en voeten aan worden gegeven.
Weet en kan de deelnemer een bijdrage leveren om de samenleving dementievriendelijker te maken.
Kan de deelnemer hier op cliëntniveau over in gesprek gaan en een ontwikkeling doormaken met de cliënt en/of mantelzorgers.
Kan de deelnemer op beleids- en organisatorisch een bijdrage leveren door zijn/haar expertise en met tips en tools uit deze masterclass.
Kan de deelnemer zijn/haar werkgever met de juiste argumenten overtuigen dat dit bij zijn/haar werk hoort en de investering waard is.
Trainer(s) /spreker(s):

Wies Arts (gastspreker)
is programmamanager Dementievriendelijk Brabant, bij Zet. Zet werkt samen met lokale partijen aan projecten over participatie, inclusie en sociale innovatie, in samenwerking met lokale partijen.
Wies over haar werk: ‘Gedrevenheid en enthousiasme’, dit is wat ik vaak terug hoor over mijn rol bij projecten en initiatieven. Als programmamanager Dementievriendelijk Brabant breng ik mensen en netwerken bij elkaar, stimuleer ik gemeenten en andere partijen en zorg ik er samen met mijn team voor dat mensen met geheugenproblemen en dementie gewoon kunnen blijven meedoen in de samenleving. Hiervoor ontwikkelen we nieuwe concepten en starten we projecten en initiatieven op die vaak liggen op het snijvlak van zorg en welzijn. Dat doen we met een veelheid aan partijen, van gemeenten en ondernemers tot vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Creativiteit en innovatie zijn sleutelbegrippen in mijn werk. Dit alles met één doel: de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen verbeteren.

Datum 7 april 2020 
Tijd 14.00 – 17.00 (inloop vanaf 13.30)
Locatie AVANS+, Claudius Prinsenlaan 140, 4818 CP Breda
Kosten € 95,00

V&VN organiseert deze masterclass in samenwerking met: De functiegroep casemanagers dementie van BPSW en AVANS+ Breda.

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.