Effectieve consultvoering, Utrecht

  • 15 september 2020
  • Training/Scholing
  • V&VN Algemeen
  • Utrecht

Programma & omschrijving

Grip op het spreekuur met een goed gesprek
Voor veel verpleegkundig specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen, zoals een praktijkverpleegkundige, is het voeren van consulten met patiënten en/of familieleden een belangrijk onderdeel van je werk. Tijdens deze spreekuren moet er voldoende aandacht zijn voor de patiënt, naast het bespreken van de verpleegkundige handelingen. Vaak is het een uitdaging om overal voldoende bij stil te staan, binnen de tijd die je ervoor hebt.

Hoe krijg je je antwoorden terwijl de klok doortikt? Hoe besteedt je voldoende aandacht aan de patiënt, terwijl deze niet concreet wordt? Kap je af? Of geef je hem nog wat extra tijd en krijg je dan ook je input? Onderzoek heeft uitgewezen dat gebrekkige communicatie tijdens consulten een negatief effect heeft op de therapietrouw van de patiënt. De juiste aanpak is dus van groot belang. Daar gaat deze training over. De training is gericht op verpleegkundig specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen.

Hoe ziet de training effectieve consultvoering eruit?
Dag 1: Het consult

- Goede voorbereiding is het halve werk
- Inrichten van het gesprek
- Grip houden tijdens het consult

Dag 2: De relatie met de patiënt

- In contact met de patiënt
- Echt luisteren naar elkaar
- Tevreden de deur uit

Wat weet je na de training?
In deze training leer je hoe je de regie in het consult kunt houden, het gesprek kunt structureren en tegelijkertijd een relatie met de patiënt opbouwt in de korte tijd die je soms tot je beschikking hebt.

Tijd
2 dagen op 15 & 29 september 2020 van 9:30 - 16:30 uur.

Locatie
V&VN (Courtyard building), Orteliuslaan 1000, 3528 BD Utrecht.

Kosten
Basis, afdelings -en studentlid V&VN € 300,-. Geen lid V&VN € 400,-.

Trainer
Nettie Aarts, verpleegkundige (niet praktiserend). Zij werkte onder andere 9 jaar in een algemeen psychiatrisch ziekenhuis. Nu is ze alweer 15 jaar trainer, supervisor en coach voor zorgprofessionals. Ze heeft veel kennis en ervaring in gedrag en gesprekstechnieken.

Accreditatie
12 punten voor het Verpleegkundig Specialisten Register en het Kwaliteitsregister V&V.

Aanmelden

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.