DROMEN DURVEN DOEN

  • 24 juni 2022
  • Bijeenkomst
  • V&VN Algemeen
  • Utrecht

Professionele zeggenschap is wat nodig is om de zorg aan patiënt/cliënt/bewoner nog beter te maken en verpleegkundigen/verzorgenden/verpleegkundigen te behouden voor de zorg. Het gaat om zeggenschap over beroepsinhoud en beroepsontwikkeling en over beleidsparticipatie. Voor alle niveaus in de zorg: van de individuele verpleegkundige/verzorgende/verpleegkundig specialist, het team/de afdelingen, de zorginstelling tot het landelijke niveau.

In september 2020 bracht Bianca Buurman, destijds Chief Nursing Officer bij het ministerie van VWS het advies uit ‘Niet over ons, zonder ons’ over zeggenschap en positionering van verpleegkundigen en verzorgenden. Op 23 september 2021 was de kick-off van de V&VN-community professionele zeggenschap. In de community werken V&VN VAR, CNIO-netwerk en CNO-netwerk samen met V&VN-adviseurs professionele zeggenschap aan de landelijke uitwerking.

Op 24 juni 2022 organiseren zij een eerste landelijke bijeenkomst voor verpleegkundig en verzorgend leiders in zorginstellingen en verpleegkundige en verzorgende adviesraden/verpleegkundig stafbesturen: DROMEN DURVEN DOEN.

Met dagvoorzitter Evelyn Fennema, Chief Nursing Officer VWS zijn er interactieve lezingen over de historie en ontwikkeling van professionele zeggenschap en over verpleegkundig leiderschap. Met speeddates en interactieve sessies. De bijeenkomst vindt plaats bij V&VN in Utrecht.

Programma

9.15 uur     ontvangst deelnemers
9.45 uur     Welkom door V&VN-community Professionele Zeggenschap
9.50 uur     Start door Evelyn Finnema
10.00 uur   Presentatie Waar is de verpleegkundige directrice gebleven – sociaal historische analyse van verpleegkundige zeggenschap, door Jeanette Halter master of health care management
10.30 uur   Presentatie De historie, het nu en de toekomst van professionele zeggenschap, door Roland Peppel, CC Zorgadviseurs
11.00 uur   pauze/netwerken
11.10 uur   Presentatie Rebels leiderschap door Eline de Kok, adviseur V&VN en verpleegkundig onderzoeker
11.35 uur   Speeddaten
12.30 uur   lunch
13.15 uur   Aan de slag in sessie Hoe werk je aan professionele zeggenschap; Strategisch Samenwerken door Marianne Lensink  Governance University Doorn, Bestuursvoorzitter stichting LOOP
15.15 uur   Terugblik op dag en afsluiting door Evelyn Finnema
15.30 uur   borrel

Doelgroep

Voorzitters VAR/VSB, verpleegkundig leiders, oud-deelnemers Excellente Zorg, CNO-netwerk, CNIO-netwerk.

Accreditatie

Deze bijeenkomst is met 5 punten geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister V&V.

Kosten

Voor leden V&VN gratis, voor anderen € 35.

Aanmelden

Aan de bijeenkomst kunnen 100 personen deelnemen. Aanmelden kan via rode button onder aan deze pagina, tot uiterlijk 20 juni 2022 of eerder wanneer het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Na aanmelding ontvangen de deelnemers bevestiging, met verdere informatie over locatie en met een huiswerkopdracht.

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!