Dilemma’s bij dementie

  • 5 september 2022
  • Training/Scholing
  • Wetenschap in Praktijk

Wanneer iemand dementie heeft, stuit je onherroepelijk op dilemma’s. Wat moet je bijvoorbeeld doen als iemand met dementie altijd overtuigd vegetariër is geweest, maar nu vlees wil eten? Wat als de persoon met dementie slikproblemen krijgt, maar de familie absoluut geen gemalen voedsel wil geven, want “dat is toch geen kwaliteit van leven”? En als familie wil doorbehandelen, al is dat medisch zinloos? 

In deze Covid-19 tijden loop je zelfs tegen specifieke dilemma’s aan, zoals: wanneer ga je iemand met dementie met een (verdenking van) besmetting op zijn kamer isoleren? 

Tijdens deze interactieve digitale themabijeenkomst leer je welke waarden voor mensen met dementie vaak essentieel zijn, maar die tegelijk ook voor veelvoorkomende dilemma’s zorgen. Je krijgt zicht op deze dilemma’s. Daarbij ontvang je een handvat om goede afwegingen te kunnen maken en hierover met elkaar in gesprek te gaan. 

Spreker

  Tim van Iersel (www.timvaniersel.nl)

is ethicus en geestelijk verzorger, werkzaam bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH, www.wzh.nl) en de landelijke Toetsingscommissie Euthanasie (RTE, www.euthanasiecommissie.nl). Hij is auteur van het boek Dilemma’s bij Dementie.

Praktische informatie

Datum: 5 september 2022
Tijd: 19:00-21:30 uur (inloop vanaf 19:00-19:15 uur)
Locatie: Online via MS Teams

Kosten

Leden van V&VN Wetenschap in Praktijk kunnen gratis deelnemen aan de online bijeenkomst. Overige leden van V&VN betalen 5 euro en niet-leden betalen 6,25 euro. 

Accreditatie

Is aangevraagd in het Kwaliteitsregister V&V en het Verpleegkundig Specialisten Register voor 2 punten. 

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!