Botsende denkbeelden (online)

  • 17 december 2020
  • Training/Scholing
  • V&VN Algemeen

Programma & omschrijving

Grip op het spreekuur met een goed gesprek
Je geeft voorlichting en advies over ziektebeelden, medicatie, leefstijl. In de hoop dat de cliënt de juiste keuze maakt voor zijn gezondheid. Je wilt namelijk het beste voor de cliënt. Daar zet jij je voor in.

En dan komt de cliënt met tegen argumenten, “het zit bij ons in de familie, dus…. “ “Neen ik ga geen gif innemen”, “sorry maar daar heb ik geen geld voor….. “ etc. etc.

Jouw beeld strookt niet met de beelden van de cliënt. Hoe pak je dit aan? Wat heb je en kun je dan doen om de ander te bewegen naar openstaan.

Deze onlinebijeenkomst zoomt in op de momenten waarop je merkt dat jij toch heel anders denkt (vanuit je kennis of persoonlijkheid) dan de patiënt. In twee uur leer je vanuit verschillende perspectieven naar de reden van de patiënt te luisteren. We doen dit vanuit presentie theorie en oplossingsgerichte vaardigheden. Je leert aan te sluiten en echt te erkennen.

Doelgroep
Verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen die zelfstandig consult voeren.

Programma
- de kunst van erkennen (vaardigheden als rapport maken, aansluiten en krachtige reflecties teruggeven)
- oefenen in subgroepen met eigen casuïstiek
- uitwisselen van handvatten en tips
- korte evaluatie en afronding

Tijd
17 december 2020 van 13.30 – 15.30 uur.

Locatie
Deze bijeenkomst vindt digitaal/online plaats. Instructies worden twee weken voor de bijeenkomst gestuurd. Zorg ervoor dat je een laptop/computer hebt met geluid, camera en microfoon. We gaan veel vaardigheden oefenen, dus dit is een must.

Kosten
Alle leden van V&VN € 75,-
Niet leden van V&VN € 105,-.

Trainer
Nettie Aarts, verpleegkundige (niet praktiserend). Zij werkte onder andere 9 jaar in een algemeen psychiatrisch ziekenhuis. Nu is ze alweer 15 jaar trainer, supervisor en coach voor zorgprofessionals. Ze heeft veel kennis en ervaring in gedrag en gesprekstechnieken.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor 2 punten voor het Kwaliteitsregister V&V en het Verpleegkundig Specialisten Register.

Aanmelden

Er is plek voor maximaal 8 deelnemers.

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.