'Champions' bij initiatieven tot kwaliteitsverbetering in de ziekenhuiszorg

  • 18 januari 2023
  • Nieuwsbericht
  • Wetenschap in Praktijk
books

In december 2022 hebben Lisanne Hut, Gera Welker, Kees Ahaus en Rijk Gans een artikel gepubliceerd waarin ziekenhuisartsen in opleiding geïnterviewd werden over hun geloofwaardigheid als ‘champion’ bij het uitvoeren van kwaliteitsverbeterprojecten. De studie laat zien dat ziekenhuisartsen succesvol waren tijdens een kwaliteitsverbeterproject als de verantwoordelijkheid voor het project gedeeld werd met andere zorgprofessionals en als de ziekenhuisarts zich opstelde als 'teamplayer', door bijvoorbeeld verpleegkundigen te betrekken in het maken van beslissingen over de inbedding van de verbeteringen in de dagelijkse patiëntenzorg. Deze resultaten benadrukken het belang van vertrouwen, waardering, multidisciplinair teamwerk en gedeeld eigenaarschap van zowel artsen als verpleegkundigen binnen kwaliteitsverbeterprojecten. Kijk voor het complete artikel op: 
 
IJERPH | Free Full-Text | Which Attributes of Credibility Matter for Quality Improvement Projects in Hospital Care—A Multiple Case Study among Hospitalists in Training
 
 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!