Verslag VAR netwerkdag 2021

  • 29 november 2021
  • Nieuwsbericht
  • VAR
Vacature VAR

Op maandag 8 november 2021 heeft eindelijk weer de VAR netwerkdag plaats gevonden, weliswaar digitaal, met als thema: Werkgeluk(t)!

De dag werd geopend door Marieke Tetteroo, een van de coördinatoren van het VAR platform stond bij de aftrap van deze dag stil bij het thema werkgeluk: “Werkgeluk is voor iedereen anders maar kan omschreven worden als ontspannenheid, gezelligheid, gevoel van vreugde. Heel belangrijk op de werkvloer want gelukkige collega`s zijn minder vaak ziek, zijn productiever en werken beter samen. En waar worden we dan gelukkig van op ons werk?”.

Hierna gaf Marjolein Heemels, directeur verpleegkunde in het MUCM+ een inspiratiesessie over de verzorgende en verpleegkundige identiteit. Het professionele kompas en de weg naar zeggenschap en werkgeluk. Uit deze sessie bleek dat het verstevigen van de V&V identiteit nodig is/bijdraagt aan de professionele ontwikkeling van het vak. Professionele ontwikkeling vergroot de vaardigheden om zeggenschap te pakken en in de praktijk vorm te geven, waardoor werkgeluk groeit.

Hierbij de link naar de video van het MUCM+.

Hierbij de link naar het artikel waar Marjolein naar verwees.

Het netwerken had een centrale plek tijdens deze dag. Via de netwerkcarrousel gingen VAR leden met elkaar in gesprek over professionele zeggenschap, energiebronnen en werkgeluk. Van de deelnemers hoorden we terug dat de herkenning, de openheid en het met elkaar meedenken erg werden gewaardeerd. Ook tijdens de lunch was de mogelijkheid om elkaar digitaal te ontmoeten. De deelnemers die zich voor 1 november hadden aangemeld kregen een lunchpakketje thuisbezorgd.Voor het middagprogramma hadden alle deelnemers zich aangemeld voor een van de workshops: Maak werk van je geluk (Gelukzusters), Rust Reinheid en Regelmaat (Tristan Garos) en In dialoog met je achterban. Hoe doe je dat als VAR (Merkbaar Beter link). De workshops kenden ieder een eigen dynamiek en invalshoek. Centraal stond in alle gevallen hoe het in de praktijk mogelijk is om duurzaam in het vak werkzaam te zijn en blijven.


De dag werd afgesloten met een korte terugblik op de dag door Marcel Wagenaar en Silke Oosterveld. In die terugblik kwam naar voren dat de contacten tussen de deelnemers heel waardevol is geweest. De workshops waren interactief en ook het netwerken heeft goede plek gekregen, kortom een geslaagde dag! Ook namen Marcel en Silke van de gelegenheid gebruik om meteen een oproep te doen voor de twee vacatures voor het VAR platform, voor meer informatie over de vacatures klik hier of stuur een mail naar: var@venvn.nl.

Fijn dat het digitaal kon maar we zien jullie graag volgend jaar weer live!

De VAR netwerkdag is mede mogelijk gemaakt door:Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)