Over ons

De V&VN Stomaverpleegkundigen behartigt de belangen en werkt aan het positioneren van de stomaverpleegkundigen als beroepsgroep.

Samen maken we het verschil voor de mens achter de stomadrager.

1. Onze missie

De missie van V&VN Stomaverpleegkundigen is om op basis van expertise, professionaliteit én bekendheid met het onderliggende ziektebeeld het verschil te maken voor de mens achter de stomadrager, zodat mensen met een stoma krijgen waar ze recht op hebben: een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.

2. Onze visie

De stomaverpleegkundige is dé expert op het gebied van stomazorg, die op onafhankelijke wijze de professionele standaard in de stomazorg bepaalt, waardoor de stomadrager de beste, meest toegankelijke, veilige en efficiënte vorm van stomazorg krijgt. Zo kan de stomadrager zelf verder met zijn of haar
leven, met de stomaverpleegkundige in een coördinerende, begeleidende en coachende rol.

3. Kernopdracht

De kernopdracht vertelt wat er zou ontbreken als er geen stomaverpleegkundigen meer zouden zijn. Het is daarmee ons kompas waar we steeds naar terugkeren als we onszelf moeten legitimeren voor onze cliënten of stakeholders.

Bekijk het visiedocument en position paper

Doelstelling

De vereniging bestaat uit een bestuur, gekozen door de leden, projectgroepen en een commissie kinderen.

De voornaamste doelstelling van de V&VN Stomaverpleegkundigen is het ontwikkelen en bevorderen van de stomaverpleegkunde in de ruimste zin. De V&VN Stomaverpleegkundigen tracht dit te bereiken door het ontwikkelen van protocollen, het initiëren van wetenschappelijk onderzoek, het ontwikkelen van een uniform begrippenkader en het verlenen van medewerking aan diverse opleidingen die aansluiten bij alle werkniveaus waarop verpleegkundigen de stomazorg beoefenen.

Klik hier voor het Beleidsplan en Expertisegebied Stomaverpleegkundigen 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)