Nieuwe rubriek: wij geven een pluim aan...

  • 8 februari 2023
  • Nieuwsbericht
  • Reumatologie
Ansichtkaart Dikke Pluim Van Studio Loli

Als je iemand een pluim geeft, dan geef je hem of haar een compliment. Je zegt bijvoorbeeld dat de persoon in kwestie een taak boven verwachting goed heeft vervuld. Waar komt deze uitdrukking vandaan? In de Nederlandse taal is ook wel sprake van een “pluimpje geven” of “een veer op de hoed steken”.
Volgens de bekende taalonderzoeker F.A. Stoett draait het hier allemaal om gebeurtenissen waarmee iemand mooier wordt gemaakt, om een persoon te loven of prijzen. Vaak wordt ook verwezen naar de pluim die edelmannen vroeger op hun helm mochten dragen vanaf het moment dat ze tot ridder waren geslagen.

Samen met de voorzitters hebben we bedacht iedere nieuwsflits een pluim aan één van onze leden te geven. We willen de nieuwsflits maken voor en door onze leden!
De eerste pluim is door Debby en Kitty gegeven aan Louise Merry-Meier voor haar enorme inzet en ontwikkeling om de reumazorg te verbeteren. Op dit moment is zij druk bezig met het digitaliseren van de patiënten informatie. Lees hier het interview met Louise.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)