Inspirerend vervolg SPARK-methode bij NCJ

  • 23 augustus 2023
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Ingrid Staal

Ingrid Staal (ontwikkelaar en onderzoeker) heeft samen met het Julius Centrum/UMC Utrecht en GGD Zeeland de SPARK-methode, de werkwijze van de e-consulten en de Balansmeter overgedragen aan het NCJ. Aangezien voor alle partijen het maatschappelijk belang voorop staat, waren ze het relatief snel eens. Het NCJ kijkt ernaar uit om de methoden samen met de huidige en toekomstige gebruikers door te ontwikkelen en in te bedden in de kwaliteitsborging van de overige NCJ interventies, de GIZ, Stevig Ouderschap, VoorZorg,Samen Starten en MAZL. Ingrid blijft betrokken bij de SPARK, e-consulten en Balansmeter waardoor het NCJ vanuit een goede basis de focus kan leggen op doorontwikkeling en onderzoek. 

 Het NCJ gaat de plannen voor kwaliteitsborging en doorontwikkeling van de overgedragen methoden nader uitwerken met aandacht voor digitale beschikbaarheid en dwarsverbanden met andere methodieken en interventies in beheer bij het NCJ. Ingrid is blij met deze stap: “Zeker na het overlijden van mijn onderzoek partner en mede- ontwikkelaar van de methoden, Henk van Stel, is het nog belangrijker geworden de methoden goed te borgen. Als iemand maatschappelijk belang hoog in het vaandel had staan, was Henk dat. Het voelt voor mij niet alleen als een goede stap maar ook als nieuwe voeding voor de reeds ontwikkelde methoden.” Wil je meer weten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Ingrid Staal. istaal@ncj.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)