Terugblik Webinar Behoud Jonge Zorgprofessionals

  • 16 juli 2021
  • Nieuwsbericht
  • Jong Professionals
Whatsapp Image 2021 07 13 At 17.17.19 1180X770

De eerste Webinar van V&VN Jong Professionals is een feit! 

Met een klein groepje hebben we ontzettend veel kunnen ophalen en bespreken met elkaar over het behoud en de oorzaak van de tekorten in de zorg.

Na de inleiding van Linda de Valk over het jong RAAT project (je kunt de folder hieronder downloaden). Besprak Esther, staffunctionaris HRM, Beleid en Organisatie Zorgwacht indiensttreding en uitdiensttreding.

In break-out rooms werd de coronaperiode besproken en hoe samenwerking tussen verschillende organisaties als prettig werd ervaren(en hoe dit nu weer losgelaten wordt). Daarnaast werd benoemd dat het vertekende beeld over wat de zorg nou eigenlijk is zorgt voor een mismatch in verwachtingen; wat kan zorgen voor minder instroom, maar ook voor meer uitstroom. Slechte stage ervaringen, te weinig ondersteuning op de werkvloer en vaste patronen werden ook benoemd als redenen dat de werkplek niet altijd als veilig voelt. 

Linda de Valk, lid van de kerngroep V&VN Jong Professionals en Jong RAAT heeft op haar website een verslag van de sessie geplaatst.

Klik hier voor haar blogpost.

Op de verenigingsbijeenkomst van 14 september 2021 is V&VN Jong Professionals terug! Klik hier voor het programma.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)