Podcast OverZien

  • 23 oktober 2023
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Podcast Over Zien

Nieuwe podcast van het Oogfonds over myopie ‘OverZien!’ is te beluisteren: 🎉 Het aantal mensen met myopie (bijziendheid) is explosief toegenomen door dichtbij-schermgebruik. En dat is ernstig, want het risico van myopie is dat het op latere leeftijd tot ernstige oogaandoeningen kan leiden. Ouders/verzorgers zijn nauwelijks bekend met deze risico’s, blijkt uit onderzoek naar schermgebruik van 5 t/m 12-jarigen in de thuissituatie. Om ouders te informeren over myopie, het gebruik van beeldschermen bij kinderen en hoe hier verstandig mee om te gaan, lanceert het Oogfonds een podcastserie. Op donderdag 19 en 26 oktober verschijnen de volgende afleveringen van de podcast ‘Overzien’ In deze serie komen kinderen, specialisten en ervaringsdeskundigen aan het woord. De podcast is te beluisteren via Spotify, Apple podcasts, YouTube en via de website van het Oogfonds.

Benieuwd naar het onderzoek, tips en adviezen rondom schermgebruik of wilt u meer informatie? Kijk dan naar de informatiepagina www.oogfonds.nl/myopie

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)