Rader uitzending over kruidenpreparaat

  • 16 februari 2018
  • Nieuwsbericht
  • Complementaire Zorg

Op 22 januari heeft Rader een uitzending uitgezonden ivm het kruidenpreparaat Sint-Janskruid.

Als verpleegkundige en verzorgende kom je bij zorgvragers die regelmatig zelfzorgmiddelen in huis hebben. Middelen  waarvan de huisarts. apotheek of specialist niet weet dat zijn zorgvrager dit gebruikt.

Binnen de cursussen die gegeven worden door de afdeling Complementaire zorg wordt er aandacht besteed aan de eventuele interacties die kunnen optreden bij het gebruik van bepaalde interventies en reguliere medicatie. Deze interventies kunnen zijn het gebruik van etherische oliën of kruiden. Het is een onderdeel van ons werk als verpleegkundige en verzorgende om dit bespreekbaar te maken met de zorgvrager. Juist doordat er kennis is opgedaan dmv scholingen en weten waar je achtergrond informatie kan opzoeken kun je de zorgvrager ondersteunen en begeleiden.

Wil je meer kennis over "kruiden in de zorg" zie onze pagina.

Wil je uitzending bekijken volg dan deze link: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/22-01-2018/sint-janskruid-kruidenpreparaat-of-geneesmiddel/

Wil jij je opgeven voor deze cursus dan kunnen we deze gaan inplannen.
Meld je aan via: cursuswerk.complementairezorg@venvn.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)