Woordvoerder

Heb jij hart voor de zorg? En wil je ons helpen om, tijdens de coronacrisis en daarna, verpleegkundigen en verzorgenden een stem en gezicht te geven? Dan hebben wij de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

V&VN, gevestigd in Utrecht, is vertegenwoordigd in alle onderdelen van de zorg: van wijkverpleging en verpleeghuis tot geestelijke gezondheidszorg en ziekenhuis. Wij behartigen de belangen van onze leden in Den Haag en de zorgsector, mengen ons in het maatschappelijke debat, zijn actief in de media, organiseren (online) evenementen, ontwikkelen kwaliteitsstandaarden en richtlijnen, en helpen leden bij onder meer de ontwikkeling en registratie van hun deskundigheid.

Wij zoeken een doortastende en creatieve

Woordvoerder

voor 36 uur per week

die de verhalen van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten helpt vertellen.

Communicatie bij V&VN

De communicatie van V&VN draait om dialoog en het vertellen van verhalen. Dit doen wij onder meer in de vorm van korte campagnes. V&VN vindt het tijdens de coronacrisis meer dan ooit belangrijk dat verpleegkundigen en verzorgenden van zich laten horen en streeft naar een hoge zichtbaarheid in de nieuwsmedia. Wij geven een Magazine uit, zijn actief op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, en hebben net onze externe websites vernieuwd.   

Het team Communicatie van V&VN bestaat uit negen professionals.

Je functie op hoofdlijnen

Je herkent goede verhalen van verpleegkundigen en verzorgenden en zorgt er actief voor dat V&VN deze doorlopend in de media kan vertellen. Je staat continu in contact met de beroepsgroep, initieert en coördineert contacten met professionele media en begeleidt diegenen die namens V&VN in de media komen. Je schrijft speeches, teksten en blogs, begeleidt filmopnames, en adviseert bestuur en directie. Daarbij werk je nauw samen met collega's binnen en buiten het team Communicatie.

Profiel en functie-eisen

Je bent slim, doelgericht, je hebt een neus voor goede verhalen en je barst van de energie. Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding en zes jaar relevante werkervaring. Een journalistieke achtergrond en kennis van de zorg zijn een pré.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende functie binnen een ambitieuze beroepsvereniging die snel groeit. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris € 3.322,- tot € 4.798,- op basis van een 36-urige werkweek. V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Agnes Groenendijk (Personeelszaken). Heb je inhoudelijke vragen over de functie, bel dan met Joost Dekkers, Hoofd Communicatie. Beide zijn te bereiken op 030-2919050.

Solliciteren?

Wij ontvangen je sollicitatiebrief met CV graag uiterlijk op 31 januari 2021. Je kunt je sollicitatie sturen naar pz@venvn.nl t.a.v. Joost Dekkers.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!