Vacature: Functioneel beheerder IM/ICT

Heb je hart voor ICT? En wil je – als Functioneel beheerder binnen het team Informatiemanagement & Informatie- en Communicatietechnologie (IM/ICT) – op het snijvlak van business en ICT aan de slag? Dan hebben wij een leuke en uitdagende baan voor jou!

De vereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) is met ruim 100.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land. Wij maken ons er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

Het team

Digitalisering speelt een steeds grotere rol in de zorg en ook onze vereniging transformeert naar een Digitale Vereniging. Beschikbaarheid van de juiste informatie, binnen handbereik, voor onze leden en collega's is daarbij cruciaal. Het team IM/ICT ontwikkelt innovatieve en veilige toepassingen waarbij onze leden nog beter in staat worden gesteld om met elkaar in contact te komen en zelf vorm te geven aan de vereniging. Tevens leveren wij uitstekend beheer en ondersteuning van alle ICT-middelen en -processen voor de vereniging.

Voor de versterking van het team IM&ICT zoeken wij een collega die deze uitdaging aandurft en een belangrijke rol kan spelen binnen het team in de functie van:

Functioneel beheerder IM/ICT m/v
Voor 24 - 32 uur per week

Jouw functie

Als Functioneel beheerder ben je onderdeel van het team IM/ICT dat bestaat uit 10 interne en externe medewerkers op het gebied van informatiemanagement, projectmanagement, functioneel beheer, (technisch) applicatiebeheer, informatiebeveiliging & privacy, architectuur en leveranciersmanagement.

Je bent de schakel tussen de gebruikers en IM/ICT met haar leveranciers. Je zorgt voor goede gebruikersondersteuning en het laten ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen de beheerde IT-producten en -diensten.

Jij onderscheidt je door bedrijfsprocessen snel te kunnen doorgronden en eigen te maken. En je kunt makkelijk laveren in een organisatie in ontwikkeling. Hierbij wordt vooral een beroep gedaan op je communicatieve vaardigheden. Je bent organisatiesensitief en hebt het vermogen zaken voor elkaar te krijgen.

Jij bent gesprekspartner voor gebruikers, de IM/ICT-organisatie, leveranciers en andere stakeholders en borgt de afspraken die je met hen maakt.

Profiel en functie-eisen

Voor de functie van Functioneel beheerder is het van belang dat je je herkent in de volgende functie-eisen:

 • Je hebt een HBO-opleiding afgerond.
 • Je bent bewezen succesvol in de rol van Functioneel beheerder met minimaal 3 jaar ervaring in vergelijkbare rollen.
 • Je bent de vertrouwde gesprekspartner van gebruikers en kunt goed doorvragen om behoeften te bepalen.
 • Je bent in staat om aansprekende trainingen en ondersteuning te geven.
 • Je bent gewend om planmatig te werken.
 • Je bent secuur in het bijhouden van wijzigingsverzoeken, planningen en kosten.
 • Je maakt je snel kennis over producten en diensten eigen.
 • Je communiceert duidelijk en open over lopende incidenten, wijzigingen en projecten richting gebruikers, IM/ICT collega’s, leveranciers en andere belanghebbenden.
 • Je bent in staat om leveranciers helder aan te sturen en zorgt dat afspraken goed vastliggen in SLAs en DAPs.
 • Je bent bewust van informatiebeveiliging en privacy.
 • Je bent bekend en hebt ervaring met BiSL/BISL Next, ITIL en (agile) project management.

Ons aanbod

Wij bieden je een afwisselende functie in een ambitieuze beroepsvereniging die snel groeit. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 2.251,- tot € 3.664,- per maand op basis van een 36-urige werkweek.

V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals de mogelijkheid vakantie-uren te sparen, eindejaarsuitkering van 8,33% en uitstekende pensioenvoorziening.

Deze functie is op basis van een jaarcontract met intentie tot verlenging.

Meer informatie

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Christina Boekhout, adviseur P&O. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, bel dan met Efraim Delies, adviseur ICT. Beiden zijn te bereiken op 030-2919050.

Solliciteren?

Wij ontvangen graag je sollicitatiebrief met CV vóór 30 april 2020. Je kunt je sollicitatie sturen naar pz@venvn.nl t.a.v. mevrouw C. Boekhout, P&O adviseur.