Strategisch adviseur GGZ m/v

Heb je hart voor de zorg en dan specifiek voor de GGZ? En wil jij helpen om de verhalen van verpleegkundigen en verzorgenden te vertellen? Dan hebben wij de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 100.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen. Wij zijn op zoek naar een:

Strategisch ADVISEUR GGZ m/v
24 – 28 uur

Als strategisch adviseur GGZ zorg je vanuit een sector overstijgende blik in nauwe samenwerking en verbinding met onze leden ervoor dat de visie van V&VN krachtig en goed vertegenwoordigd is aan de bestuurlijke tafels. Dit betekent dat je op zowel strategisch als tactisch niveau betrokken bent bij de ontwikkelingen in alle sectoren, maar als aandachtsgebied de sector GGZ hebt. Op strategisch niveau gaat het over de invloed en impact die bestuurlijke afspraken kunnen hebben op het (specialistische) werk van onze leden binnen de GGZ. Op tactisch niveau vertaalt dit zich naar samenwerkingsverbanden met uiteenlopende partijen.  Je werkt nauw samen met en vervangt waar nodig collega strategisch (beleids)adviseurs die zich richten op andere sectoren of thema’s binnen team Strategie.

Wat ga je doen?

 • Je onderhoudt contacten met diverse stakeholders, zoals de besturen van afdelingen GGZ, terwijl je voortdurend in dialoog bent met onze leden. Zo borg je dat onze achterban zich goed vertegenwoordigd weet op alle relevante niveaus van besluitvorming.
 • Je zorgt ervoor dat alle relevante bestuurlijke overleggen goed zijn voorbereid en je neemt deel aan bureau-overleggen en samen met de directeur aan de directeuren-overleggen aan de verschillende overlegtafels.
 • Je bouwt je persoonlijke netwerk op met andere organisaties en verenigingen (branche-, patiënten- en beroepsverenigingen).
 • Je ondersteunt en bevordert de samenwerking binnen alle betrokken specialisaties van onze beroepsgroep.
 • Je neemt deel aan specifieke projecten en werkt nauw samen met MT, collega-strategisch adviseurs, lobbyist en adviseurs vanuit diverse teams.

Wat breng je mee?

 • Je bent sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties en weet deze effectief in te zetten bij de voorbereidingen van bestuurlijke overleggen. Je weet hierbij de inbreng en vertegenwoordiging van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten GGZ te organiseren en schakelt makkelijk binnen de diverse teams/adviseurs.
 • Je hebt kennis van en het liefst een eigen netwerk van alle partijen die zich bewegen in de zorg. Je kent de belangen van de diverse stakeholders en weet hierin op effectieve wijze te opereren.
 • Je politiek-bestuurlijke sensitiviteit is goed ontwikkeld.
 • Je begrijpt wat de directeur/bestuurder nodig heeft in het overleg aan uiteenlopende bestuurlijke tafels en weet dit te vertalen naar een gedegen voorbereiding in nauwe samenwerking en afstemming met onze achterban en kan hen ook, desgewenst, op inhoud vervangen.
 • Je kunt snel schakelen tussen verschillende niveaus: tactisch/strategisch tot operationeel. Je bent communicatief sterk en sociaal zeer vaardig.
 • Je hebt kennis van de verschillende sectoren, wetten en financieringssystemen, volgt de actualiteit en kunt daarin de benodigde verbindingen leggen en acties uitzetten.
 • Gewenste opleidingsniveau en werkervaring: WO-niveau, minimaal 5 jaar in een relevante positie. Bekend met de domeinen GGZ.

Wat bieden wij?

Een afwisselende en dynamische functie met veel ruimte om structureel bij te dragen aan de ontwikkeling van de beroepsgroep van verpleegkundigen en verzorgenden binnen een ambitieuze en snelgroeiende beroepsvereniging. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van 3.225,00 tot maximaal 5.504,00 op basis van een 36-urige werkweek (CAO voor de ziekenhuizen, FWG 60/65). V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goede reiskostenregeling en een 13e maand. De functie is in eerste instantie voor één jaar met eventuele mogelijkheid tot verlenging.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Judith van de Berg, via telefoonnummer: 030-2919050 of j.berg@venvn.nl.

Solliciteren?

Wij ontvangen graag je sollicitatiebrief met CV vóór 14 juli 2020. Je kunt je sollicitatie – uitsluitend digitaal - richten aan pz@venvn.nl t.a.v. Christina Boekhout, adviseur P&O.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.