Senior online communicatieadviseur

Ben jij expert op het gebied van sociale intranetten? Of heb jij ervaring met andere interactieve platforms? En wil je aan de slag met een platform voor een zeer grote groep gebruikers? Dan hebben wij de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

V&VN, gevestigd in Utrecht, is vertegenwoordigd in alle onderdelen van de zorg: van wijkverpleging en verpleeghuis tot geestelijke gezondheidszorg en ziekenhuis. Wij behartigen de belangen van onze leden in Den Haag en de zorgsector, mengen ons in het maatschappelijke debat, zijn actief in de media, organiseren (online) evenementen, ontwikkelen kwaliteitsstandaarden en richtlijnen, en helpen leden bij de ontwikkeling en registratie van hun deskundigheid.

Voor het team Communicatie is V&VN op zoek naar een

Senior online communicatieadviseur (32 - 36 uur per week)

om de lancering en adoptie van ons nieuwe verenigingsplatform te begeleiden

Communicatie bij V&VN

Het team Communicatie bestaat uit elf collega’s. Een ambitieus, dynamisch en divers team met o.a. adviseurs, woordvoerders en redacteuren, een lobbyist en een historicus (Florence Nightingale Instituut).

De communicatie van V&VN draait om dialoog en het vertellen van verhalen. Dit doen wij onder meer in de vorm van korte campagnes. V&VN vindt het ontzettend belangrijk dat verpleegkundigen en verzorgenden van zich laten horen en streeft naar een hoge zichtbaarheid in de nieuwsmedia. Wij zijn actief op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, hebben een veel bezochte website, geven elk kwartaal een magazine uit (oplage: 110.000) en bouwen aan een interactief verenigingsplatform voor maar liefst 110.000 gebruikers.

Ons nieuwe verenigingsplatform

V&VN lanceert dit jaar een nieuw interactief verenigingsplatform. Met dit platform willen we:

  • ontmoeting, dialoog en communityvorming stimuleren;
  • kennisdeling en samenwerking bevorderen;
  • invloed en betrokkenheid van leden vergroten.

en daarmee bijdragen aan de professionele ontwikkeling van zowel individuele leden als de gehele beroepsgroep.

Wat ga je doen?

Een projectgroep van specialisten uit verschillende teams begeleidt de lancering en adoptie van het nieuwe verenigingsplatform. Samen onze aanstaande senior communitymanager (wordt nu ook geworven) geef jij leiding aan deze projectgroep. De projectgroep stelt een adoptiestrategie op en coördineert de uitvoering ervan.

De adoptiestrategie richt zich op alle aspecten van de adoptie van een groot interactief platform, waaronder: • gebruikersondersteuning • functioneel beheer •  platformmanagement • meetplan en statistieken • bevorderen van communityvorming • bevorderen van interactie en user generated content • contentproductie • contentmanagement • platformbreed dialoogmanagement • het geven van trainingen en advies • campagnematige activering. 

Binnen de projectgroep ben jij verantwoordelijk voor de communicatie op en over het platform. Op basis van heldere communicatiedoelen en een goed meetplan stel jij een communicatiestrategie op, met daarin een contentstrategie, een aanpak voor dialoogmanagement en een plan voor campagnematige activatie, zodat we doelgericht aan het werk kunnen.

Je coördineert de uitvoering van de communicatiestrategie en werkt dus veel samen met jouw communicatiecollega’s. Daarnaast adviseer en train je moderatoren van de vele community’s op het platform op het gebied van contentproductie, contentmanagement en waar nodig ook communitymanagement.

Wat vragen wij?

Je bent energiek, inspireert mensen en weet hoe je je invloed kunt laten gelden. Plannen, adviezen, web- en andere teksten schrijf jij goed en snel. Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding en zes jaar relevante werkervaring. Je hebt ervaring met projectmanagement en community/dialoogmanagement.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende functie binnen een ambitieuze beroepsvereniging die snel groeit. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris € 3.389,- tot € 4.964,-
(FWG 60) op basis van een 36-urige werkweek.

V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33%, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, een budget van max. € 750 voor het inrichten van een thuiswerkplek en een fietsplan. Een laptop en mobiel worden vanuit V&VN beschikbaar gesteld. We bieden de mogelijkheid om hybride te werken.

Meer informatie

Heb je vragen? Bel ons gerust! Inhoudelijke vragen over de functie kan je stellen aan Joost Dekkers, Hoofd Communicatie, tel. 030-2919050. En meer informatie over de procedure kun je opvragen bij Jolanda Spies (HR), tel. 06-26589962 of mailen naar hr@venvn.nl.

Wil je solliciteren?

Wij ontvangen je cv met een motivatie graag voor vrijdag 31 maart. Je kunt je sollicitatie sturen naar hr@venvn.nl t.a.v. Joost Dekkers.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!