Senior Community manager

Ben jij een ervaren community manager? En wil je aan de slag met een platform voor een zeer grote groep gebruikers? Dan hebben wij de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen,  verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen. 

V&VN, gevestigd in Utrecht, is vertegenwoordigd in alle onderdelen van de zorg: van wijkverpleging en verpleeghuis tot geestelijke gezondheidszorg en ziekenhuis. Wij behartigen de belangen van onze leden in Den Haag en de zorgsector, mengen ons in het maatschappelijke debat, zijn actief in de media, organiseren (online) evenementen, ontwikkelen kwaliteitsstandaarden en richtlijnen, en helpen leden bij de ontwikkeling en registratie van hun deskundigheid. 

Voor het team Vereniging is V&VN op zoek naar een 

Senior Community manager (32 - 36 uur per week)

om de lancering en adoptie van ons nieuwe verenigingsplatform te begeleiden.

Ons nieuwe verenigingsplatform

V&VN lanceert dit jaar een nieuw interactief verenigingsplatform. Met dit platform willen we: 

  • ontmoeting, dialoog en community vorming stimuleren;
  • kennisdeling en samenwerking bevorderen;
  • invloed en betrokkenheid van leden vergroten.
  • en daarmee bijdragen aan de professionele ontwikkeling van zowel individuele leden als de gehele beroepsgroep. 

Werken binnen team Vereniging

Het team Vereniging bestaat uit zo’n 15 medewerkers en ondersteunt en adviseert afdelingen en platforms in hun positionering en invloed richting interne en externe spelers. Team Vereniging fungeert daarbij als verbinder in de samenwerking tussen afdelingen en platforms en het landelijk bureau.   

Wat ga je doen?

Je geeft leiding aan een projectgroep met verschillende specialisten en begeleidt de lancering en adoptie van het nieuwe verenigingsplatform. Dat doe je samen met onze senior communicatieadviseur. De projectgroep stelt een adoptiestrategie op en coördineert de uitvoering ervan. 

De adoptiestrategie richt zich op alle aspecten van de adoptie van een groot interactief platform, waaronder: • gebruikersondersteuning • functioneel beheer •  platformmanagement • meetplan en statistieken • bevorderen van community vorming • bevorderen van interactie en user generated content • contentproductie • contentmanagement • platformbreed dialoogmanagement • het geven van trainingen en advies • campagnematige activering.  

Binnen de projectgroep ben je verantwoordelijk voor de bevordering van community vorming op het platform. Samen jouw collega’s van team Vereniging begeleid jij de ruim veertig afdelingen en platforms van V&VN bij het opbouwen van hun online community ’s. Je bent adviseur en coach voor zowel jouw collega’s als de betreffende afdelingen en platforms. 

Wat vragen wij?

Je bent energiek, inspireert mensen en weet hoe je je invloed kunt laten gelden. Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding.  Aanvullende gerichte trainingen is een pre. Je bent een ervaren coach en community- en projectmanager en hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende functie binnen een ambitieuze beroepsvereniging die snel groeit. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris € 3.558,- tot maximaal € 5.212,-  (FWG 60) op basis van een 36-urige werkweek. 

V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33%, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, een budget van max.  € 750 voor het inrichten van een thuiswerkplek en een fietsplan. Een laptop en mobiel worden vanuit V&VN beschikbaar gesteld. We bieden de mogelijkheid om hybride te werken.  

Meer informatie

Heb je vragen? Bel ons gerust! Inhoudelijke vragen over de functie kan je stellen aan Yvonne de Boer, Hoofd Vereniging, tel. 030-2919050. 

Wil je solliciteren?

Wij ontvangen je cv met een motivatie graag voor dinsdag 26 september. Je kunt je sollicitatie sturen naar werken@venvn.nl. t.a.v. Yvonne de Boer.  

Heb je een vraag over je sollicitatie of de sollicitatieprocedure? Neem dan gerust contact op met Marlien van der Wiel, recruitment specialist via 06 - 57 88 91 19.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!