Projectleider / senior strategisch adviseur

Heb jij hart voor de zorg? Ben jij op zoek naar een baan in een dynamisch werkveld in een belangrijke maatschappelijke sector die altijd in beweging is? Dan zijn wij op zoek naar jou. Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland is de beroepsvereniging van en voor verpleegkundigen en verzorgenden. Met ruim 100.000 leden maakt V&VN zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen. V&VN maakt dat mogelijk met o.a. scholing, ontwikkeling van het vak, kwaliteitsstandaarden en richtlijnen, uitwisseling van kennis en ideeën en invloed op beleid in politiek Den Haag.

Op het landelijk bureau in Utrecht werken we dagelijks met veel energie voor en met onze leden aan het realiseren van belangrijke doelen en speerpunten van V&VN en de toekomst van het verpleegkundig beroep.

Per februari 2021 zoekt de V&VN voor het programma Uitkomst Gerichte Zorg (UZ), een voortvloeisel uit het hoofdlijnen akkoord Medisch Specialistische Zorg ter vervanging van de projectleider voor de duur van de zwangerschapsperiode een enthousiaste

Projectleider / senior strategisch adviseur

voor 32 uur per week

Voor dit landelijke programma werkt V&VN samen met het ministerie van VWS en de koepels van patiëntenorganisaties, ziekenhuizen, medisch specialisten en zorgverzekeraars aan het inzichtelijk maken van uitkomsten van zorg. Inzicht in uitkomsten is nodig om de patiënt goed te kunnen informeren over welke behandeling het best passend is bij deze unieke patiënt en voor zorgprofessionals om te leren en verbeteren.

De focus van deze functie ligt met name op:

 • het leiden van het project UZ binnen V&VN naast de lijn organisatie;
 • het leiden van het project Scholing en opleiding samen met 2 andere HLA partijen;
 • het nauw samenwerken met de andere HLA partijen binnen UZ om van elkaar te leren en de krachten te bundelen om de relevante programmadoelen te halen;
 • het coördineren, plannen en verantwoorden over het project UZ;
 • het verbinden van de verschillende dossiers van V&VN met UZ:
 • het afstemmen met de achterban;
 • de rol van opdrachtgever vervullen voor een nog te werven onderzoeksbureau;
 • het bewaken van de voortgang en inzicht hebben in projectrisico’s en het geven van adviezen hierover;
 • het vertegenwoordigen van V&VN als strategisch adviseur in de diverse gremia van UZ;
 • · het voorbereiden en maken van verantwoorde keuzes waar V&VN zich aan zal verbinden wat betreft de uitkomsten van zorg.

Functie-eisen

We zoeken een projectleider / strategisch adviseur:

 • met een academisch denk/werkniveau en een aantal jaren werkervaring;
 • die ervaring heeft met projectleiding in de zorg en het creëren van gedegen kaders op inhoudelijk complexe dossiers in een uiteenlopend krachtenveld;
 • die weet om te gaan met tegengestelde belangen en het als een uitdaging ziet om weerstand te overwinnen;
 • die makkelijk schakelt tussen verschillende niveaus en belangen en verbinding zoekt;
 • die overzicht weet te bewaren, een goed analytisch vermogen heeft en de koers goed weet vast te houden;
 • die goed kan plannen en organiseren, overwicht heeft en betrouwbaar is.
 • die een hands-on mentaliteit heeft, proactief en zelfstandig is, mensen kan motiveren en draagvlak kan creëren en gedreven is je hard te maken voor de beroepsgroepen als het gaat om positionering, leren en verbeteren;
 • die feeling heeft met indicator ontwikkeling (abstract, technisch, maar ook praktische en doelgerichte vertaling naar de praktijk en vice versa);
 • die ervaring heeft met politiek strategisch handelen.

Ons aanbod

We bieden je een afwisselende functie met veel ruimte om structureel bij te dragen aan de ontwikkeling van de beroepsgroep van verpleegkundigen en verzorgenden binnen een ambitieuze en snelgroeiende beroepsvereniging. V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met mevrouw Carla Coenders, hoofd team Beroepsontwikkeling a.i. via 06-20378880, of per mail c.coenders@venvn.nl.

Solliciteren?

Wij ontvangen je sollicitatiebrief met CV graag uiterlijk maandag 11 januari 2021. Je kunt je sollicitatie sturen naar pz@venvn.nl t.a.v. Carla Coenders. De eerste gespreksronde is dinsdag 19 januari a.s.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!