Projectleider / Senior Adviseur

Heb jij hart voor de zorg? En wil je ons helpen om, tijdens de coronacrisis en daarna, verpleegkundigen en verzorgenden een stem en gezicht te geven? Dan hebben wij de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

V&VN, gevestigd in Utrecht, is vertegenwoordigd in alle onderdelen van de zorg: van wijkverpleging en verpleeghuis tot geestelijke gezondheidszorg en ziekenhuis. Wij behartigen de belangen van onze leden in Den Haag en de zorgsector, mengen ons in het maatschappelijke debat, zijn actief in de media, organiseren (online) evenementen, ontwikkelen kwaliteitsstandaarden en richtlijnen, en helpen leden bij onder meer de ontwikkeling en registratie van hun deskundigheid.

Per 1 augustus 2021 zijn wij op zoek naar een:

Projectleider / Senior Adviseur m/v

Voor 18 uur per week

Het project

Als Projectleider/ Senior Adviseur zal je komen te werken op het project KwaliTIJD, waarbij je samen met een projectteam aan de slag zal gaan om ‘Beter Laten’-aanbevelingen in de praktijk te implementeren. Dit zorgt ervoor dat er wordt bijgedragen aan gepast gebruik en dat er meer tijd wordt gecreëerd voor verpleegkundigen/verzorgenden om zorg te verlenen die wel van toegevoegde waarde is voor patiënten. Het gaat hierbij om een tijdelijke functie voor de duur van 1 jaar.

Dit project is een samenwerking tussen V&VN en het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG). Het programma ZE&GG is een gezamenlijk initiatief van alle betrokken partijen in de medisch specialistische zorg. Het doel is om er voor te zorgen dat zorgevaluatie en gepast gebruik in 2025 integraal onderdeel zijn van het reguliere zorgproces.

De focus van deze functie ligt met name op:

 • het leiden en uitvoeren van het project KwaliTIJD. Hierbij zal je nauw samenwerken met een projectleider van ZE≫
 • het werven van verpleegkundige teams die aan de slag willen met het implementeren van de ‘Beter Laten’-aanbevelingen;
 • het motiveren en activeren van de deelnemende verpleegkundige teams;
 • het bewaken van de voortgang van het project, inzicht hebben in projectrisico’s en het geven van adviezen hierover;
 • het vertegenwoordigen van V&VN.

Wij zoeken een Projectleider / Senior adviseur:

 • met een verpleegkundige achtergrond
 • die beschikt over een afgeronde post-HBO master (bijv. Innovation Management, innovatie in zorg en welzijn of Kwaliteit en Veiligheid)
 • die ervaring heeft met project- en verandermanagement in de zorg
 • die bij voorkeur ervaring heeft met nieuwe werkwijze in de praktijk. Bijvoorbeeld met protocollenbeheer of de implementatie van kwaliteitsindicatoren centrum breed.
 • die het leuk vindt om mensen te ondersteunen bij het veranderen van hun routinematige werkzaamheden.
 • die een hands on-mentaliteit heeft, proactief , zelfstandig en zelfredzaam is.
 • die beschikt over goede communicatieve vaardigheden, mensen kan motiveren en draagvlak kan creëren.
 • die goed kan plannen en organiseren, overwicht heeft en betrouwbaar is.

Ons aanbod

We bieden je een afwisselende functie met veel ruimte om structureel bij te dragen aan de ontwikkeling van de beroepsgroep van verpleegkundigen en verzorgenden binnen een ambitieuze en snelgroeiende beroepsvereniging. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.798,00 (FWG 60) op basis van een 36-urige werkweek. V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Mieke Suithoff (Personeelszaken). Heb je inhoudelijke vragen over de functie, bel dan met Eefje Verhoof, Adviseur Beroepsontwikkeling. Beiden zijn te bereiken via (030) 2919050.

Solliciteren?

Wij ontvangen je sollicitatiebrief met CV graag vóór 14 juni 2021. Je kunt je sollicitatie sturen naar pz@venvn.nl t.a.v. Mieke Suithoff. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 24 juni 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Vacatures

Functioneel beheerder IM/ICT

Wil jij werken in een innovatief, betrokken en energiek IT team? Vertel je met trots en passie op verjaardagen over jouw werk als IT professional? Dan is het tijd te reageren op de functie: functioneel beheerder IM/ICT.

Hoofd Beroepsontwikkeling

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie van:  Hoofd Beroepsontwikkeling. Als hoofd Beroepsontwikkeling geef je sturing aan de werkzaamheden van de medewerkers binnen het kader van de strategische agenda van V&VN.

Adviseur Marketing

Krijg jij energie van het bedenken van campagnes om leden te werven? Heb jij innovatieve ideeën hoe je het lidmaatschap van een vereniging in een modern jasje kunt steken? Dan zoekt V&VN jou als onze nieuwe Adviseur Marketing.

Online adviseur - Product Owner Kwaliteitsregister

Ben jij die duizendpoot die de wensen van de gebruikers van het Kwaliteitsregister kan vertalen in nieuwe functionaliteit? Die soepel schakelt tussen interne ICT en externe leverancier? En goed communiceert met alle betrokkenen? Dan is onze vacature Online adviseur / Product Owner Kwaliteitsregister geknipt voor jou!

Projectleider - Senior Adviseur

In de zorg verspillen we helaas nog steeds tijd aan onnodige handelingen. Als Projectleider / Senior Adviseur van het project KwaliTIJD werk je met het projectteam mee om 'Beter Laten'-aanbevelingen in de praktijk te implementeren. Jij helpt mee tijd te creëren voor zorg met toegevoegde waarde,

Relatiebeheerder

V&VN is vertegenwoordigd in alle onderdelen van de zorg. We behartigen de belangen van onze leden en mengen ons in het debat. Als relatiebeheerder speel jij hierin een sleutelrol: jij bent het contact met organisaties waar verpleegkundigen en verzorgenden werken. Jij helpt onze leden en helpt onze diensten te verbeteren.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!