Projectleider Kennis

Heb jij hart voor de zorg? En wil je graag bijdragen aan de professionalisering van het werk van de 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden en verpleegkundig specialisten in ons land? Word jij van nature gedreven door continu verbeteren? En wil jij deze gedrevenheid inzetten voor kwaliteitsverbetering van onze beroepsgroepen op landelijk niveau? En heb je een kritische blik? Daag je jezelf en jouw omgeving uit om te blijven ontwikkelen, dan is dit echt een functie die bij jou past! 

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste  beroepsvereniging van ons land, maakt zich sterk voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten en heeft haar landelijk bureau in Utrecht. V&VN zorgt ervoor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun beroep goed kunnen uitoefenen. Maar ook dat zij plezier houden in het werk en trots blijven op hun vak. V&VN maakt zich sterk voor alles wat dat mogelijk maakt, zoals scholing, beroepsprofielen, richtlijnen, kwaliteitsstandaarden, uitwisseling over en invloed op beleid. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

Voor ons nieuw op te richten Kennisinstituut zijn we op zoek naar

Twee ervaren Projectleiders

voor 32 uur per week

Werken binnen het team Kennis en Kwaliteit

Het team Kennis en Kwaliteit bestaat uit zo’n 15 medewerkers en is sterk aan het uitbreiden. V&VN is bezig met de transitie richting een kennisinstituut. Het team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren, evalueren en het onderhoud van kwaliteits-instrumenten, richtlijnen, informatiestandaarden en indicatoren.  Verschillende kwaliteitsprogramma’s binnen het kennisinstituut zorgen voor verdere doorontwikkeling van het verpleegkundig vakgebied. Je werkt nauw samen met je collega’s in dit nieuwe team met veel ruimte voor ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Je bent, in samenspraak met het team Beleid en Belangen, en het team Kennis en Kwaliteit  verantwoordelijk voor: 

 • Het (door)ontwikkelen, implementeren, evalueren en borgen van het zorginhoudelijke kwaliteitsbeleid voortkomend uit multidisciplinaire externe projecten. Je gaat aan de slag met projecten in de langdurige zorg, zoals infectiepreventie en indicatoren. Of met projecten uit de medisch specialistische zorg, zoals de transparantiekalender en uitkomstgerichte zorg.
 • Als Projectleider ontwikkel je dit in nauwe samenwerking en verbinding met onze leden en samenwerkingspartners. Zowel op strategische als tactisch niveau ben je hierbij betrokken.
 • Je zorgt ervoor dat onze achterban optimaal ondersteund wordt op thema’s zoals: infectiepreventie, ontwikkeling van indicatoren, etc. Dit doe je door aan verzorgenden en verpleegkundigen kennis over te dragen over gedragsverandering en ondersteuning te bieden in de deelnemende organisaties binnen het samenwerkingsverband.
 • Je betrekt onze actieve leden, oftewel onze ambassadeurs op de thema’s, benut kennis en verspreidt succeservaringen onder onze beroepsgroepen verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Je werkt hiervoor in nauwe samenwerking met het team communicatie.
 • Je gaat adviseren over en uitvoering geven aan de meerjaren ontwikkelagenda van het Kennisinstituut, waarbij je zorgdraagt voor de praktische toepasbaarheid van het beleid voor de leden van V&VN
 • Je bent als adviseur verantwoordelijk voor het initiëren en leiden van projecten. Daarnaast neem je deel aan multidisciplinaire projecten geleid door externe partijen en vertegenwoordigd daar de belangen van de leden van V&VN.
 • Je schakelt tussen strategisch beleid en de operationele uitvoering van de projecten.
 • Als adviseur anticipeer je op signalen uit het werkveld en relevante landelijke en regionale ontwikkelingen. Je adviseert hierover in de organisatie en je weet draagvlak te creëren voor je ideeën. Je vertegenwoordigd V&VN aan de landelijke en regionale tafels.

Wat breng je mee?

 • Relevante afgeronde HBO/ WO opleiding met WO denkniveau, zoals HBO-Verpleegkundige, Gezondheidswetenschappen, Bedrijfskunde.
 • Affiniteit en bij voorkeur ervaring met de beroepen Verzorgende, Verpleegkundige en Verpleegkundig Specialist;
 • Relevante werkervaring in de gezondheidszorg en/of het sociale domein.
 • Ervaring met beleid- en projectmatig werk in een politiek dynamische omgeving.
 • Ervaring met advisering op tactisch en strategisch niveau.
 • Aantoonbare ervaring met projectmanagement.
 • Jij bent resultaatgericht, overtuigend en innovatief.
 • Jij werkt goed zelfstandig, maar bent ook gericht op samenwerking.
 • Jij bent open, energiek, toegankelijk en transparant.
 • Jij brengt organisatiesensitiviteit en een klantgerichte en een veerkrachtige werkhouding.
 • Jij brengt creativiteit in de aanpak van het realiseren van  
 • Jij vormt een verbindende factor en bent communicatief sterk (in woord en geschrift).
 • Jij hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een positief kritische instelling.

Wat mag je van ons verwachten?

Een veelzijdige functie waarin je een waardevolle bijdrage levert aan een organisatie die vanuit haar missie, visie en kernwaarden werkt aan een duidelijke strategische koers. Een plek in een leuk en gedreven team dat eigenaarschap toont en elkaar inspireert. Tevens is het een team met oog voor elkaar, dat er waarde aan hecht om af en toe wat leuks met elkaar te doen. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 3.558,- tot maximaal € 5.212,-- op basis van een 36-urige werkweek (CAO Ziekenhuizen, FWG 60). 

V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld, reiskosten -en thuiswerkvergoeding en een fietsplan. Een surface laptop en mobiel wordt vanuit V&VN beschikbaar gesteld. We bieden de mogelijkheid om hybride te werken.

Er wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een vast dienstverband.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Greta Rijninks via telefoonnummer: 06- 57 84 19 78.

Solliciteren?

Ben jij die innovatieve en ervaren projectleider die bekend is met de gezondheidszorg? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief en CV op het mailadres werken@venvn.nl.

Wij gaan voor de beste match. We hanteren daarom geen uiterste reactietermijn.
Zolang deze vacature openstaat op onze website, kun je reageren.

Heb je een vraag over je sollicitatie of de sollicitatieprocedure? Neem dan gerust contact op met Marlien van der Wiel, recruitment specialist via 06 - 57 88 91 19.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!