Programmamanager Verpleegkundig Proces

In deze rol draag je duidelijk bij aan de professionalisering van werk van de 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden en verpleegkundig specialisten in ons land. Je begeleidt de veranderopgave die nodig is om eenduidige verslaglegging en gegevensuitwisseling mogelijk te maken. Daarbij kan je moeiteloos schakelen tussen verschillende projecten, afspraken en deadlines en werk je nauw samen met je collega’s binnen het Kennisinstituut.
Klinkt dit goed? Dan komen we graag met je in contact.

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) vormt met meer dan 105.000 leden de meest omvangrijke beroepsvereniging binnen ons land. Gevestigd te Utrecht, ondersteunt V&VN verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Wij streven ernaar deze professionals in staat te stellen hun vak goed uit te kunnen voeren en we willen ervoor zorgen dat zij elke dag met enthousiasme en trots aan dit betekenisvolle werk beginnen. V&VN zet zich in voor de essentiële elementen die dit streven mogelijk maken, waaronder scholing, beroepsontwikkeling, richtlijnen, professionele zeggenschap en belangenbehartiging. Centraal in al onze inspanningen staat de dialoog met en namens onze leden.

Voor ons nieuwe Kennisinstituut zijn we op zoek naar een

Programmamanager Verpleegkundig Proces

voor 32 - 36 uur per week


Werken binnen het Kennisinstituut

Het Kennisinstituut bestaat uit zo’n 25 medewerkers en is sterk aan het uitbreiden. Het team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren, evalueren en het onderhoud van richtlijnen, kwaliteitsinstrumenten, informatiestandaarden en indicatoren. Verschillende kwaliteits-programma’s binnen het kennisinstituut zorgen voor verdere doorontwikkeling van het verpleegkundig vakgebied. Je werkt nauw samen met je collega’s in dit nieuwe team met veel ruimte voor ontwikkeling.

Bovenstaande foto's zijn genomen bij V&VN. Je ziet (toekomstige) collega's van alle teams.

Werken aan het programma Verpleegkundig Proces

Een van de programma’s binnen het Kennisinstituut is het programma Verpleegkundig Proces. Via dit programma wordt toegewerkt naar eenduidige verslaglegging en gegevensuitwisseling. V&VN heeft een informatiestandaard eOverdracht ontwikkeld, waarbij afspraken zijn gemaakt over welke gegevens hoe genoteerd moeten worden in het elektronisch zorgdossier. Door dit eenduidig te doen wordt de continuïteit van zorg gewaarborgd, is de informatie altijd beschikbaar en hoeft er niet meer onnodig info te worden overgetypt. Het is de bedoeling dat in 2026 íedereen conform de eOverdracht kan werken en daarvoor is natuurlijk heel wat samenwerking nodig van verschillende partijen. Met het programma Verpleegkundig Proces draagt V&VN bij aan de veranderopgave die nodig is om eenduidige verslaglegging en gegevensuitwisseling mogelijk te maken.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van het programma en brengt samenhang tussen de verschillende deelprojecten. Je stelt het overkoepelende doel voor het programma vast en overziet de uitvoer van de verschillende projecten;
 • Je onderhoudt contact met verschillende partijen die zich bezig houden met gegevensuitwisseling. Je zorgt ervoor dat projecten en resultaten tegemoet komen aan de gemaakte afspraken en wensen van de betrokken partijen;
 • Je levert betrouwbare stuur- en managementinformatie op. En op basis van deze informatie adviseer je MT en directie;
 • Je monitort nauwgezet de voortgang en stuurt tijdig bij. In samenspraak met je team zorg je voor een correcte inhoudelijke en financiële verantwoording;
 • In afstemming met de afdeling communicatie zorg je voor de communicatie over de behaalde resultaten en plannen in de komende jaren;
 • Je ziet de rode draad tussen de verschillende projecten en creëert verbinding tussen de verschillende projectteams en benut mogelijkheden en kansen voor een verdere samenwerking.

Wat breng je mee?

 • Relevante afgeronde HBO/ WO opleiding en een relevante master;
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in data gedreven zorg;
 • Je hebt ruime ervaring met het aansturen van projecten en programma’s en hebt ervaring met het opstarten en uitvoeren van nieuwe projecten;
 • Je hebt het plannings- en organisatievermogen om een projectplan zelfstandig op een gestructureerde wijze en in gezamenlijkheid met projectleiders te kunnen ontwikkelen en het vervolgens conform subsidie-eisen en begroting te monitoren;
 • Je bent flexibel met een ondernemende houding, daarnaast ben je resultaatgericht en kun je goed prioriteren.

Wat mag je van ons verwachten? 

Dit is een afwisselende en dynamische functie binnen een startend Kennisinstituut. Je krijgt veel ruimte om structureel bij te dragen aan de ontwikkeling van onze beroepsgroepen van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten binnen een ambitieuze en snelgroeiende beroepsvereniging. Daarnaast beschik je over een fijne werkplek in een modern, ruim en licht kantoor waarbij je van alle gemakken voorzien bent. Er is zelfs een gym!

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 4.244 tot maximaal € 6.396,- per maand en op basis van een 36-urige werkweek (Cao Ziekenhuizen, FWG 65). Overeenkomstig de cao-afspraken worden de salarissen per 1 juni 2024 met 5% verhoogd.

V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld, reiskosten- en thuiswerkvergoeding en een fietsplan. Een surface laptop en mobiel wordt vanuit V&VN beschikbaar gesteld. We bieden de mogelijkheid om hybride te werken.

Er wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden met de mogelijkheid tot verlenging.

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie mag je contact opnemen met Astrid Ventevogel via 06 – 22 32 16 58.

Heb je een vraag over je sollicitatie of de procedure neem dan gerust contact op met Marlien van der Wiel, recruitment specialist via 06 - 57 88 91 19.

Wil je solliciteren? 

Lijkt deze mooie functie iets voor jou? Dien dan je motivatie en CV voor woensdag 8 mei in via onderstaande knop. Je mag solliciteren op een manier die het beste bij jou past: met een brief, een video, een presentatie, etc.

Voor deze vacature voeren we doorlopend gesprekken, wacht daarom niet met solliciteren. Zodra we de juiste kandidaat hebben aangenomen zullen we de vacature sluiten.

Solliciteren

Wanneer je op de solliciteren knop drukt, opent je e-mailprovider en is het e-mailadres werken@venvn.nl alvast voor je ingevuld. Werkt dit niet, dan kun je ook zonder de knop een mail sturen naar dit e-mailadres.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)