Programmamanager Verpleegkundig Proces

Wil jij actief bijdragen aan de veranderopgave die nodig is om eenduidige verslaglegging en gegevensuitwisseling mogelijk te maken? En wil je invloed uitoefenen op de professionalisering van werk van de 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden en verpleegkundig specialisten in ons land? Kun je moeiteloos schakelen tussen verschillende projecten, afspraken en deadlines? Krijg jij energie van samenwerken in een project? Dan hebben wij voor jou de baan die zoekt en solliciteer nu!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste  beroepsvereniging van ons land, maakt zich sterk voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten en heeft haar landelijk bureau in Utrecht. V&VN zorgt ervoor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun beroep goed kunnen uitoefenen. Maar ook dat zij plezier houden in het werk en trots blijven op hun vak. V&VN maakt zich sterk voor alles wat dat mogelijk maakt, zoals scholing, beroepsprofielen, richtlijnen, kwaliteitsstandaarden, uitwisseling over en invloed op beleid. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

Voor ons nieuw op te richten Kennisinstituut zijn we op zoek naar een:

Programmamanager Verpleegkundig Proces

voor 32 - 36 uur per week

Werken binnen het team Kennis en Kwaliteit

Het team Kennis en Kwaliteit bestaat uit zo’n 15 medewerkers en is sterk aan het uitbreiden. V&VN is bezig met de transitie richting een kennisinstituut. Het team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren, evalueren en het onderhoud van richtlijnen, kwaliteitsinstrumenten, informatiestandaarden en indicatoren.  Verschillende kwaliteitsprogramma’s binnen het kennisinstituut zorgen voor verdere doorontwikkeling van het verpleegkundig vakgebied. Je werkt nauw samen met je collega’s in dit nieuwe team met veel ruimte voor ontwikkeling.

Werken aan het programma Verpleegkundig Proces

Een van de programma’s binnen het team Kennis en Kwaliteit is het programma eOverdracht. Via dit programma wordt toegewerkt naar eenduidige verslaglegging en gegevensuitwisseling. V&VN heeft een informatiestandaard eOverdracht ontwikkeld,  waarbij afspraken zijn gemaakt over welke gegevens hoe genoteerd moeten worden in het elektronisch zorgdossier. Door dit eenduidig te doen wordt de continuïteit van zorg gewaarborgd, is de informatie altijd beschikbaar en hoeft er niet meer onnodig info te worden overgetypt. Het is de bedoeling dat in 2026 íedereen conform de eOverdracht kan werken en daarvoor is natuurlijk heel wat samenwerking nodig van verschillende partijen. Via het programma eOverdracht draagt V&VN bij aan de veranderopgave die nodig is om eenduidige verslaglegging en gegevensuitwisseling mogelijk te maken. 

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van het programma en brengt samenhang tussen de verschillende deelprojecten. Je stelt het overkoepelende doel voor het programma vast en overziet de uitvoer van de verschillende projecten.  
 • Je hebt de verantwoordelijkheid voor het overzien van verschillende projecten die samen het programma vormen en zorgt ervoor dat het uiteindelijke doel wordt behaald. 
 • Je hebt een coördinerende en ondersteunende rol richting de adviseurs en projectleiders die binnen dit programma de werkzaamheden uitvoeren. 
 • Je onderhoudt contact met verschillende partijen die zich bezig houden met gegevensuitwisseling. Je zorgt ervoor dat projecten en resultaten tegemoet komen aan de gemaakte afspraken en wensen van de betrokken partijen. 
 • Je levert betrouwbare stuur- en managementinformatie op. En op basis van deze informatie adviseer je MT en directie.
 • Je monitort nauwgezet de voortgang en stuurt tijdig bij. In samenspraak met je team zorg je voor een correcte inhoudelijke en financiële verantwoording.
 • In afstemming met de afdeling communicatie zorg je voor de communicatie over de behaalde resultaten en plannen in de komende jaren.
 • Je ziet de rode draad tussen de verschillende projecten en creëert verbinding tussen de verschillende projectteams en benut mogelijkheden en kansen voor een verdere samenwerking.

Wat breng je mee?

 • Relevante afgeronde HBO/ WO opleiding met WO denkniveau, zoals HBOVerpleegkundige of bedrijfskunde aangevuld met de Master Advanced Health Informatics Practice, of de Master Gezondheidswetenschappen.  
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen rondom verpleegkundige verslaglegging en elektronische gegevensuitwisseling.  
 • Je hebt ruime ervaring met het aansturen van projecten en programma’s en hebt ervaring met het opstarten en uitvoeren van nieuwe projecten;
 • Je hebt ruime ervaring met (multidisciplinaire) extern gefinancierde projecten, bij voorkeur in de gezondheidszorg of in een wetenschappelijke instelling;
 • Je hebt het plannings- en organisatievermogen om een projectplan zelfstandig op een gestructureerde wijze en in gezamenlijkheid met projectleiders te kunnen ontwikkelen en het vervolgens conform subsidie-eisen en begroting te monitoren;
 • Ook de financiën zijn bij jou in goede handen. Je hebt vaardigheden om een begroting te kunnen maken/lezen, te monitoren in samenhang met de projectplanning en financiële rapportages te kunnen maken/lezen;
 • Je hebt een ondernemende houding, bent resultaatgericht en kunt goed prioriteren;
 • Je toont flexibiliteit bij wisselende taken en omstandigheden.

Wat mag je van ons verwachten?

Een afwisselende en dynamische functie binnen een lerende organisatie. Je krijgt veel ruimte om structureel bij te dragen aan de ontwikkeling van onze beroepsgroepen van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten binnen een ambitieuze en snelgroeiende beroepsvereniging. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 4.042,- tot maximaal € 6.091,- op basis van een 36-urige werkweek (CAO Ziekenhuizen, FWG 65). 

V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld, reiskosten -en thuiswerkvergoeding en een fietsplan. Een surface laptop en mobiel wordt vanuit V&VN beschikbaar gesteld. We bieden de mogelijkheid om hybride te werken. 

Er wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een vast dienstverband.

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Jan-Willem Wolters via telefoonnummer: 06 39 00 27 17

Wil je solliciteren? 

Dien dan jouw motivatiebrief en CV voor woensdag 11 oktober in via onderstaande knop. 

Heb je een vraag over je sollicitatie of de procedure neem dan gerust contact op met Marlien van der Wiel, recruitment specialist via 06 - 57 88 91 19.

Solliciteren

Wanneer je op de solliciteren knop drukt, opent je e-mailprovider en is het e-mailadres werken@venvn.nl alvast voor je ingevuld. Werkt dit niet, dan kun je ook zonder de knop een mail sturen naar dit e-mailadres.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!