Programmamanager Kennis en Kwaliteit

Heb jij hart voor de zorg? En wil je graag bijdragen  aan de professionalisering van het werk van de 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden en verpleegkundig specialisten in ons land. Kun je moeiteloos schakelen tussen verschillende projecten, afspraken en deadlines? Krijg jij energie van samenwerken in een project? Dan hebben wij  voor jou de baan die je zoekt en solliciteer dan nu!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste  beroepsvereniging van ons land, maakt zich sterk voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten en heeft haar landelijk bureau in Utrecht. V&VN zorgt ervoor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun beroep goed kunnen uitoefenen. Maar ook dat zij plezier houden in het werk en trots blijven op hun vak. V&VN maakt zich sterk voor alles wat dat mogelijk maakt, zoals scholing, beroepsprofielen, richtlijnen, kwaliteitsstandaarden, uitwisseling over en invloed op beleid. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

Voor ons nieuw op te richten Kennisinstituut zijn we op zoek naar een

Programmamanager Kennis en Kwaliteit

voor 32 - 36 uur per week

Werken binnen het team Kennis en Kwaliteit

Het team Kennis en Kwaliteit bestaat uit zo’n 15 medewerkers en is sterk aan het uitbreiden. V&VN is bezig met de transitie richting een kennisinstituut. Het team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren, evalueren en het onderhoud van kwaliteits-instrumenten, richtlijnen, informatiestandaarden en indicatoren.  Verschillende kwaliteitsprogramma’s binnen het kennisinstituut zorgen voor verdere doorontwikkeling van het verpleegkundig vakgebied. Je werkt nauw samen met je collega’s in dit nieuwe team met veel ruimte voor ontwikkeling.

Wat ga je doen?

 • Je vertaalt externe verzoeken naar uitvoerende projecten. Je schrijft hiervoor subsidieaanvragen inclusief begrotingen.
 • Je geeft leiding aan het programma bestaande uit thema’s zoals: infectiepreventie, ontwikkeling van indicatoren, etc.
 • Je levert betrouwbare stuur- en managementinformatie op. En op basis van deze informatie adviseer je MT en directie.
 • Je zorgt ervoor dat projecten en resultaten tegemoet komen aan de behoeften van V&VN leden.
 • Je hebt een coördinerende rol richting de projectleiders die voor V&VN de projecten uitvoeren.
 • Je monitort nauwgezet de voortgang van de projecten en stuurt tijdig bij. In samenspraak met de projectleiders zorg je voor de inhoudelijke en financiële verantwoording van de projecten.
 • In afstemming met de afdeling communicatie zorg je met de projectleiders voor de communicatie over de resultaten van de uitgevoerde projecten.
 • Je ziet de rode draad tussen de verschillende projecten bij V&VN, creëert verbinding tussen de verschillende projectteams en benut mogelijkheden en kansen voor een verdere samenwerking.

Wat breng je mee?

 • Relevante afgeronde HBO/ WO opleiding met WO denkniveau, zoals Bedrijfskunde, Beleid Communicatie en Organisatie (BCO) of Gezondheidswetenschappen.
 • Affiniteit met de beroepen Verzorgende, Verpleegkundige en Verpleegkundig Specialist;
 • Je hebt ruime ervaring met het aansturen van projecten en programma’s en hebt ervaring met het opstarten en uitvoeren van nieuwe projecten;
 • Je hebt ruime ervaring met (multidisciplinaire) extern gefinancierde projecten, bij voorkeur in de gezondheidszorg of in een wetenschappelijke instelling;
 • Je hebt het plannings- en organisatievermogen om een projectplan zelfstandig op een gestructureerde wijze en in gezamenlijkheid met projectleiders te kunnen ontwikkelen en het vervolgens conform subsidie-eisen en begroting te monitoren;
 • Ook de financiën zijn bij jou in goede handen. Je hebt vaardigheden om een begroting te kunnen maken/lezen, te monitoren in samenhang met de projectplanning en financiële rapportages te kunnen maken/lezen;
 • Je hebt een ondernemende houding, bent resultaatgericht en kunt goed prioriteren;
 • Je toont flexibiliteit bij wisselende taken en omstandigheden.

Wat mag je van ons verwachten?

Een afwisselende en dynamische functie binnen een lerende organisatie. Je krijgt veel ruimte om structureel bij te dragen aan de ontwikkeling van onze beroepsgroepen van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten binnen een ambitieuze en snelgroeiende beroepsvereniging. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 4.042,- tot maximaal € 6.091,- op basis van een 36-urige werkweek (CAO Ziekenhuizen, FWG 65).

V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld, reiskosten -en thuiswerkvergoeding en een fietsplan. Een surface laptop en mobiel wordt vanuit V&VN beschikbaar gesteld. We bieden de mogelijkheid om hybride te werken.

Er wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden met de mogelijkheid tot omzetting naar een vast dienstverband.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Greta Rijninks via telefoonnummer: 06 - 57 84 19 78.

Solliciteren?

Wij ontvangen je sollicitatiebrief met CV graag via werken@venvn.nl.

Wij gaan voor de beste match. We hanteren daarom geen uiterste reactietermijn.
Zolang deze vacature openstaat op onze website, kun je reageren.

Heb je een vraag over je sollicitatie of de sollicitatieprocedure? Neem dan gerust contact op met Marlien van der Wiel, recruitment specialist via 06 - 57 88 91 19.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!