Online specialist

Ben jij creatief én een expert in SEO en analytics? Wil jij meehelpen om de online zichtbaarheid van onze vereniging verder te vergroten? En lijkt het je interessant om mee te werken aan de lancering van ons nieuwe interactieve verenigingsplatform? Dan hebben wij de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen. 

V&VN, gevestigd in Utrecht, is vertegenwoordigd in alle onderdelen van de zorg: van wijkverpleging en verpleeghuis tot geestelijke gezondheidszorg en ziekenhuis. Wij behartigen de belangen van onze leden in Den Haag en de zorgsector, mengen ons in het maatschappelijke debat, zijn actief in de media, organiseren (online) evenementen, ontwikkelen kwaliteitsstandaarden en richtlijnen, en helpen leden bij de ontwikkeling en registratie van hun deskundigheid. 

Voor het team Communicatie is V&VN op zoek naar een:

creatieve online specialist (SEO, analytics, vormgeving)

voor 32 - 36 uur per week

Werken binnen het team Communicatie 

Het team Communicatie bestaat uit elf collega’s. Een ambitieus, dynamisch en divers team met o.a. adviseurs, woordvoerders en redacteuren, een lobbyist en een historicus (Florence Nightingale Instituut). 

De communicatie van V&VN draait om dialoog en het vertellen van verhalen. Dit doen wij onder meer in de vorm van korte campagnes. V&VN vindt het ontzettend belangrijk dat verpleegkundigen en verzorgenden van zich laten horen en streeft naar een hoge zichtbaarheid in de nieuwsmedia. Wij zijn actief op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, hebben een veel bezochte website, geven elk kwartaal een magazine uit (oplage: 110.000) en bouwen aan een interactief verenigingsplatform voor maar liefst 110.000 gebruikers. 

Wat ga je doen?

Jij zorgt er samen met collega’s voor dat we online zo zichtbaar mogelijk zijn en onze doelgroepen onze content nog beter weten te vinden. Binnen het communicatieteam ben jij de specialist op het gebied van SEO en analytics.  

Jij zorgt ervoor dat bezoekers en zoekmachines optimaal gebruik kunnen maken van de websites. Ook adviseer je over de (door)ontwikkeling van de websites en andere communicatiekanalen van de vereniging, zoals het verenigingsplatform dat we bouwen. Wij waarderen eigen inbreng en nieuwe ideeën enorm. 

Je werkt nauw samen met collega’s binnen je team. De lijnen zijn kort, zodat je snel resultaat ziet. Als je oog hebt voor vormgeving of je daarin wilt ontwikkelen, dan krijg je bij ons de mogelijkheid om een deel van je tijd hieraan te besteden.

Wat breng jij mee?

  • Je hebt er plezier in om de technische en de creatieve kant van het communicatievak met elkaar te verbinden. 
  • Je hebt ervaring met Google Analytics, Google Tech Manager, Google Data Studio, SEO-tools, HTML, CSS. 
  • Je hebt gevoel voor vormgeving en bij voorkeur ervaring met beeldbewerkingssoftware zoals Photoshop. 
  • We vragen minimaal een afgeronde hbo-opleiding Communicatie, Digitale Media, Communication & Multimedia Design (CMD) of vergelijkbaar.
  • Je beschikt over drie tot vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. 
  • Je bent een echte teamspeler en kunt goed samenwerken met collega’s binnen en buiten je team.

Voldoe je niet volledig aan het profiel, maar barst je wel van het talent en word je enthousiast van deze vacature? Solliciteer dan toch! Bij V&VN is er veel ruimte om je te ontwikkelen.

Wat mag je van ons verwachten? 

Wij bieden een afwisselende functie binnen een ambitieuze beroepsvereniging die snel groeit. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris € 2.759,- tot € 4.391,- (FWG 50 - 55) op basis van een 36-urige werkweek. 

V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33%, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, een budget van max. € 750 voor het inrichten van een thuiswerkplek en een fietsplan. Een laptop en mobiel worden vanuit V&VN beschikbaar gesteld. We bieden de mogelijkheid om hybride te werken. 

Meer informatie

Heb je vragen? Bel ons gerust! Inhoudelijke vragen over de functie kan je stellen aan Joost Dekkers, Hoofd Communicatie, tel. 030-2919050. En meer informatie over de procedure kun je opvragen bij Jolanda Spies (HR), tel. 06-26589962 of mailen naar hr@venvn.nl.

Wil je solliciteren?

Wij ontvangen je cv met een motivatie graag voor vrijdag 24 maart. Je kunt je sollicitatie sturen naar hr@venvn.nl t.a.v. Joost Dekkers. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!