Medewerker Kennis en Kwaliteit / procesbegeleider richtlijnen

Heb jij hart voor de zorg? En wil je graag bijdragen  aan de professionalisering van het werk van de 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden in ons land. Kun je moeiteloos schakelen tussen verschillende projecten, afspraken en deadlines? Krijg jij energie van het tot in de puntjes (administratief) ondersteunen van projecten? Dan hebben wij  voor jou de baan die je zoekt en solliciteer dan nu!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste  beroepsvereniging van ons land, maakt zich sterk voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten en heeft haar landelijk bureau in Utrecht. V&VN zorgt ervoor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun beroep goed kunnen uitoefenen. Maar ook dat zij plezier houden in het werk en trots blijven op hun vak. V&VN maakt zich sterk voor alles wat dat mogelijk maakt, zoals scholing, beroepsprofielen, richtlijnen, kwaliteitsstandaarden, uitwisseling en invloed op beleid. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

V&VN is op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van:

Medewerker Kennis en Kwaliteit / procesbegeleider richtlijnen

voor 32 - 36 uur per week

Werken binnen het team Kennis en Kwaliteit

Het team Kennis en Kwaliteit bestaat uit zo’n 15 medewerkers en is sterk aan het uitbreiden. V&VN is bezig met de transitie richting een kennisinstituut. Het team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren, evalueren en het onderhoud van kwaliteitsinstrumenten, richtlijnen, informatiestandaarden en indicatoren.  Verschillende kwaliteitsprogramma’s binnen het kennisinstituut zorgen voor verdere doorontwikkeling van het verpleegkundig vakgebied door middel van toegepast onderzoek. Daarbij spelen richtlijnen een belangrijke rol die vóór en dóór professionals worden ontwikkeld om de kwaliteit van zorg te verbeteren. V&VN heeft een coördinerende rol bij het ontwikkelen van richtlijnen. Maar ook bij het zorgen dat de richtlijnen worden toegepast. Voor meer informatie: https://venvn.nl/richtlijnen

Wat ga je doen?

In afstemming met ontwikkelaars werk je in het team heel zelfstandig. Je beheert alle binnengekomen verzoeken voor richtlijnen en je houdt je collega’s van het programmabureau op de hoogte van de voortgang van de V&VN projecten.

Een cruciaal onderdeel van je functie is het goed en gemakkelijk kunnen aangaan en onderhouden van contacten. Je bent een spin in het web en je werkt veel samen met collega’s op het programmabureau Kwaliteitsstandaarden. Je belangrijkste verantwoordelijkheidsgebieden zijn:

  • Het proces begeleiden van alle richtlijn verzoeken en daarvoor met diverse externe partijen afstemmen (verzoeken uitzetten en voortgang weer terugkoppelen). Het administratief vastleggen van binnengekomen verzoeken en het vervolgens intern uitzetten van deze verzoeken;
  • Contact onderhouden met leden en V&VN afdelingen over de richtlijnen;
  • Wekelijks overleg voeren met V&VN programmabureau Kwaliteitsstandaarden over de voortgang van de trajecten / projecten;
  • Afdelingen binnen V&VN ondersteunen door o.a. processen in kaart te brengen en checklisten op te stellen en hen te informeren over standaardprocedures en daarbij ook de benodigde documenten toesturen;
  • De communicatie en databankbeheer rondom onze richtlijnen voor onze website verzorgen. Tevens meedenken over het realiseren van verbeteringen op de website;
  • Rapportages verzorgen voor het Bestuur en het Management Team binnen V&VN;
  • Uitnodigingen verzorgen voor scholing in afstemming met onze V&VN academie en het programmabureau voor inhoud en data.  

Wat breng jij mee?

Je beschikt over minimaal een MBO diploma in een administratieve richting met een HBO werk- en denkniveau. Ook heb je affiniteit met de gezondheidszorg en specifiek met onze beroepsgroepen. Je kan goed zelfstandig werken en meedenken met het proces.

Je bent flexibel en kan goed schakelen tussen verschillende openstaande trajecten. Je werkt accuraat en kan goed omgaan met deadlines. Je werkt gestructureerd, bent slagvaardig en kan goed overzicht houden. In het contact met anderen kan je verbinden en je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Je hebt ervaring met projectmatig werken en hebt bij voorkeur ook op dit vlak een cursus/opleiding gevolgd.

Wat mag je van ons verwachten?

Wij bieden een veelzijdige en afwisselende functie binnen een ambitieuze beroepsvereniging die snel groeit. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris € 2.554,- tot
€ 3.468,- (FWG 45) op basis van een 36-urige werkweek.

V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld, reiskosten -en thuiswerkvergoeding, een budget van max. € 750 voor het inrichten van een thuiswerkplek en een fietsplan. Een surface laptop en mobiel wordt vanuit V&VN beschikbaar gesteld. We bieden de mogelijkheid om hybride te werken, waarbij een minimale aanwezigheid van 2 dagen op kantoor vereist is.

Je start op basis van een jaarcontract met de intentie het contract daarna om te zetten naar onbepaalde tijd.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!