Junior Adviseur Beroepsontwikkeling met aandachtsgebied Kwaliteitsinstrumenten

Draag jij verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten een warm hart toe en wil je het mogelijk maken dat zij zich optimaal kunnen verenigen en positioneren? Dan hebben wij binnen V&VN de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

Wij zijn op zoek naar een betrokken en deskundige:

Junior Adviseur Beroepsontwikkeling
Projectondersteuner met aandachtsgebied Kwaliteitsinstrumenten

(24-36 uur per week)

V&VN heeft als beroepsvereniging een regierol in de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van richtlijnen en andere kwaliteitsstandaarden voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Binnen V&VN is deze regierol ondergebracht in het Programmabureau Kwaliteitsstandaarden en fungeert als schakel tussen de dagelijkse zorgpraktijk van zorgprofessionals en cliënten en beleidsmakers en -ontwikkelaars. Als adviseur trek je de kar van het kwaliteitsbeleid en de ontwikkeling van kwaliteitsinstrumenten. Je onderhoudt relaties met interne en externe partijen.  Het programmabureau is een onderdeel van het team Beroepsontwikkeling, waar ruim twintig andere adviseurs werken aan diverse programma's. Er is een breed scala aan specialistische deskundigheid in het team aanwezig.

Wat ga je doen?

  • Je maakt beleid voor richtlijn gerelateerde producten.
  • Je adviseert het bestuur over de koers van en/of participeert als afgevaardigde in aanpalende richtlijnprogramma's.
  • Je geeft scholing en advies op het gebied van richtlijnontwikkeling.
  • Je organiseert en coördineert en verbetert het cyclisch proces van richtlijnontwikkeling.

Wat breng je mee?

  • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van het ontwikkelen, implementeren en evalueren van kwaliteitsstandaarden c.q. richtlijnen.
  • Je bent bekend met beleidsmatig werk, maar kan ook de handen uit de mouwen steken bij praktische vraagstukken.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en kan daarbij schakelen tussen verschillende niveaus; van strategische overlegtafels tot gesprekken met leden over hun dagelijkse praktijk.
  • Je bent flexibel, resultaatgericht en sterk in plannen en organiseren.
  • Een verpleegkundige en wetenschappelijke achtergrond zijn een pré.

Wat bieden wij?

Een afwisselende en dynamische functie met veel ruimte om structureel bij te dragen aan de ontwikkeling van de beroepsgroep van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten binnen een ambitieuze en snelgroeiende beroepsvereniging. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 3.115,- tot maximaal € 4.391,- (CAO Ziekenhuizen FWG 55) op basis van een 36-urige werkweek. V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,33% vakantietoeslag en een 13e maand.