Junior Adviseur Beroepsontwikkeling Academie

Draag jij verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten een warm hart toe en wil je het mogelijk maken dat zij zich optimaal kunnen verenigen en positioneren? Dan hebben wij binnen V&VN de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

Het team Beroepsontwikkeling houdt zich bezig met de professionalisering van verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden binnen alle velden van de gezondheid. Leren en ontwikkelen is daarin een speerpunt. De Academie biedt verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden bij- en nascholingen. Ter versterking van de Academie zoeken wij voor één jaar een:

Junior Adviseur Beroepsontwikkeling Academie

(24 uur per week)

Als adviseur binnen de Academie ben je onderdeel van het sub team Academie dat formeel uit twee medewerkers bestaat. Je werkt intensief samen met adviseurs uit het team Beroepsontwikkeling en het team Vereniging waar in gezamenlijkheid ruim veertig adviseurs werken. Er is een breed scala aan specialistische deskundigheid in het team aanwezig en zij werken aan verschillende programma's. Op basis van de thema's vanuit de programma's wordt scholingsaanbod ontwikkeld. Dit kan een leergang over implementatie betreffen, maar ook een Webinar over de Wet Zorg en Dwang.

Je draagt vanuit jouw functie bij aan de ontwikkeling van een divers scholingsaanbod en zorgt voor de financiële, administratieve en logistieke afhandeling hiervan. Je weet hoe je scholingen onder de aandacht kunt brengen en werkt samen met de afdeling communicatie aan goede PR. Je onderhoudt relaties met interne en externe partijen. Dit allemaal ter versterking van de zorgprofessional. Hiermee verbetert de kwaliteit van zorg. 

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt samen met adviseurs en soms in opdracht van een externe partij scholingsaanbod voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten.
 • Je onderhoudt en zoekt actief contact met trainers en maakt samenwerkingsafspraken met hen.
 • Je draagt zorg de uitvoering van de scholing evenals de administratieve en logistieke afhandeling die daarbij horen.
 • Je monitort de scholingen.
 • Je draagt zorg voor financiële verantwoording.
 • Je draagt zorg voor de juiste PR van de scholingen.
 • Je werkt samen met het kwaliteitsregister voor accreditatie van scholingen.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde, relevante Hbo-opleiding.
 • Je bent communicatief sterk en resultaatgericht.
 • Je hebt affiniteit met het verpleegkundig werkveld.
 • Je overziet de dynamiek in en om een beroepsvereniging.
 • Je werkt zelfstandig maar kan ook goed samenwerken.
 • Je beschikt over een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Wat bieden wij?

Een afwisselende en dynamische functie met veel ruimte om structureel bij te dragen aan de ontwikkeling van de beroepsgroep van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten binnen een ambitieuze en snelgroeiende beroepsvereniging. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 3.115,- tot maximaal € 4.391,- op basis van een 36-urige werkweek (CAO Ziekenhuizen, FWG 55). V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,33% vakantietoeslag en een 13e maand.

De functie is in eerste instantie voor een jaar, omdat de functie qua inhoud kan wijzigen in verband met de doorontwikkeling naar een Kennisinstituut.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!