Hoofd Beroepsontwikkeling

Heb jij hart voor de zorg? En wil je ons helpen om verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten een stem en gezicht te geven? Dan hebben wij de baan voor jou!  

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.  De komende jaren zullen we ons o.a. inzetten op strategische thema’s als professionele zeggenschap, netwerkzorg en onderwijs.

Wij zijn op zoek naar een ervaren leidinggevende voor de functie van   

Hoofd Team Beroepsontwikkeling

voor  32-36 uur per week

Het team

Het team Beroepsontwikkeling ondersteunt onze leden bij het versterken van de kwaliteit van hun beroepsuitoefening. We doen dat in nauwe samenwerking met en voor de beroepsgroepen. De focus ligt op het verbeteren en ondersteunen van de huidige praktijk en op het uitwerken en meewerken aan de zorg van de toekomst. In dat kader werken we aan de ontwikkeling van een kennisinstituut, waarin praktijk, beleid en wetenschappelijke ontwikkelingen bij elkaar komen ten dienste van een kwalitatief goede beroepsuitoefening. Het team Beroepsontwikkeling bestaat uit ruim twintig medewerkers.

De functie

Als hoofd Beroepsontwikkeling geef je sturing aan de werkzaamheden van de medewerkers binnen het kader van de strategische agenda van V&VN. Je werkt in de context van een vereniging, waarin de leden en hun afdelingen steeds meer de inhoudelijke koers bepalen en daar ook zelf uitvoering aan geven. Je stimuleert de medewerkers om dienstbaar te zijn aan dat proces. In je dagelijkse werk ligt de focus op kwaliteitsverbetering en op bedrijfsvoering. Je bent met je team verantwoordelijk voor de werving en besteding van projectsubsidies. Je hebt de focus op verbinden en samenwerken, met zowel de interne als de externe stakeholders. Als lid van het managementteam ben je betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van de strategische agenda van V&VN.

Profiel

Wij zoeken een ambitieuze en resultaatgerichte leidinggevende met een academisch denk- en werkniveau. Je hebt ruime ervaring met het aansturen van een team van professionals. Je schakelt gemakkelijk tussen inhoud en bedrijfsvoering en hebt ervaring met projectmanagement. Je hebt een goede antenne voor wat er leeft onder onze achterban en binnen de zorgsector en vertaalt relevante ontwikkelingen naar jouw team. Je bent een verbinder en brengt een relevant netwerk mee.

Ons aanbod

Het gaat om een afwisselende en dynamische functie binnen een ambitieuze en groeiende beroepsvereniging die volop in beweging is. V&VN biedt een contract voor één jaar, met uitzicht op verlenging. Het maximum salaris bedraagt € 6.752 bruto op fulltime basis (FWG 70). Daarnaast hebben wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. 

Meer informatie  

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Manon Vanderkaa, directeur V&VN, tel: 06-12 90 44 27 of per mail m.vanderkaa@venvn.nl.    

Solliciteren?

Wij ontvangen graag z.s.m. je sollicitatiebrief met CV. Je kunt je sollicitatie sturen naar pz@venvn.nl t.a.v. Mieke Suithoff, medewerker P&O.

Het opvragen van referenties en een assessment zullen deel uitmaken van de selectieprocedure. Bij aanstelling vragen wij de kandidaat een geldige VOG-verklaring te overleggen.

Wij stellen geen prijs op acquisitie.