EXTERNE VACATURE: Veiligheidsadviseur programma 'Tijd voor Verbinding'

Wil je een bijdrage leveren aan het vierjarige programma ‘Tijd voor Verbinding’ om de komende jaren de patiëntveiligheid in de medisch specialistische zorg te verbeteren? Wij zoeken per heden een Veiligheidsadviseur m/v voor 24-36 uur per week voor het thema:

 • Kwetsbare ouderen

Wat ga je doen?

Je adviseert en ondersteunt de verschillende samenwerkingsverbanden van ziekenhuizen en zelfstandige klinieken vanuit je inhoudelijke kennis en kunde. Je bent zorgketens en beginnende zorg netwerken behulpzaam bij de implementatie van het patiëntveiligheidsbeleid op het betreffende thema waar je deskundig in bent. Je ontwikkelt en onderhoudt een landelijke toolbox, monitort de voortgang en kan een instelling of samenwerkingsverband met raad en daad ondersteunen wanneer zij hulp nodig hebben bij het implementeren van patiëntveiligheid. Je werkt nauw samen met de netwerkbouwers en de expertgroep voor het betreffende thema en je draagt door jouw werkwijze bij aan de resultaten in het verbeteren van patiëntveiligheid.

Wat neem je mee?

• HBO+/WO werk- en denkniveau;
• Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met patiëntveiligheid in de zorg, bijvoorbeeld als zorgprofessional, kwaliteitsadviseur of onderzoeker;
• (Ervarings)deskundig op het thema kwetsbare ouderen, inzicht in de gehele zorgketen;
• Kennis rondom patiëntveiligheid, bij voorkeur rondom Safety II en veiligheidsergonomie;
• Ervaring met het implementeren van verandertrajecten is een pré.

Behalve dat je resultaatgericht bent, kunt samenwerken en netwerken, heb je gevoel voor verhoudingen/omgevingsbewustzijn, ben je flexibel/ veranderingsgericht, heb je overtuigingskracht, ben je adviesvaardig en beschik je over brede kennis/expertise vanuit het betreffende thema.

Het programma Tijd voor Verbinding

De NVZ, FMS, NFU, V&VN, ZKN en Patiëntenfederatie Nederland hebben de ambitie om de komende jaren de patiëntveiligheid in de medisch specialistische zorg te verbeteren. Hiervoor is het programma Tijd voor Verbinding van start gegaan. Doel van dit programma is een bottom-up beweging op gang te brengen van en tussen zorgprofessionals, instellingen voor medisch specialistische zorg en patiënten om de zorg gerelateerde schade verder terug te dringen.

Hierbij richt de programmaorganisatie zich de komende vier jaar op de thema’s:

 • Antistollingszorg
 • Kwetsbare ouderen in het ziekenhuis/zelfstandige klinieken
 • Het multidisciplinaire gesprek tussen zorgprofessionals onderling en met de patiënt
 • Safety II en veiligheidsergonomie

De programmaorganisatie ressorteert beheersmatig onder de NVZ en zal in de komende jaren bestaan uit 1 programmaleider, 1 programmamanager, 2 programma-assistenten, 1 communicatieadviseur, 3 veiligheidsadviseurs en 7 netwerkbouwers. 

Wat bieden we?

Wij bieden je een dienstverband of een detacheringsovereenkomst aan voor de duur van het  vierjarige programma Tijd voor Verbinding met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waarbij je kunt denken aan een:

 • Salaris passend bij jouw kennis en ervaring;
 • Aanstelling voor de duur van het Programma;
 • Goede verlofregeling;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Reiskostenvergoeding woon- werkverkeer van 100% op basis van openbaar vervoer 2e klas;
 • Regeling voor opleidingsfaciliteiten;
 • Pensioen bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Meer informatie?

Nadere informatie over de functie is te verkrijgen bij Els van der Stelt, Programmamanager, telefoon: 06-27209415 of Bea van Dorp, HRM-adviseur, telefoon: 06-46641543 of per mail: b.vandorp@nvz-ziekenhuizen.nl.

Enthousiast geworden?

Stuur dan een schriftelijke gemotiveerde reactie en je CV naar b.vandorp@nvz-ziekenhuizen.nl. Vermeld in je reactie naar welk veiligheidsthema je interesse uitgaat. Het is ook mogelijk om je reactie en motivatie per video in te sturen: maximaal 5 minuten, in maximaal 5 GB en HD ready (of hoger). Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.