Ervaren Adviseur Richtlijnontwikkeling

Word jij van nature gedreven door continu verbeteren? En wil jij deze gedrevenheid inzetten voor kwaliteitsverbetering van onze beroepsgroepen op landelijk niveau? En heb je een kritische blik? Daag je jezelf en jouw omgeving uit om te blijven ontwikkelen, dan is dit echt een functie die bij jou past!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

Wij zijn op zoek naar een:

Ervaren Adviseur Richtlijnontwikkeling

Voor 24-36 uur per week

V&VN heeft als beroepsvereniging een regierol in de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van richtlijnen en andere kwaliteitsstandaarden voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Binnen V&VN is deze regierol ondergebracht in het Programmabureau Kwaliteitsstandaarden dat fungeert als schakel tussen de dagelijkse zorgpraktijk van zorgprofessionals en cliënten en beleidsmakers en -ontwikkelaars.

Als ervaren adviseur trek je de kar van het kwaliteitsbeleid en de ontwikkeling van richtlijnen en andere kwaliteitsinstrumenten. Je onderhoudt relaties met interne en externe partijen.  Het programmabureau is een onderdeel van het team Beroepsontwikkeling, waarin ruim twintig andere adviseurs werken aan diverse programma's. Er is een breed scala aan specialistische deskundigheid in het team aanwezig.

Wat ga je doen?

 • Je vertaalt vragen vanuit het veld, het strategisch V&VN beleid, externe eisen en ontwikkelingen naar kwaliteitsbeleid en doet voorstellen voor de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van richtlijnen en andere kwaliteitsproducten.
 • Je adviseert het bestuur van V&VN over de koers van kwaliteitsontwikkeling op basis van jouw expertise.
 • Je participeert in externe werk- en adviesgroepen op strategisch en tactisch niveau op het gebied van kwaliteitsontwikkeling, waaronder richtlijnprogramma's.
 • Je geeft advies aan richtlijncommissies (bestaande uit o.a. leden van V&VN) op het gebied van richtlijnontwikkeling.
 • Je organiseert, coördineert en verbetert het cyclisch proces van richtlijnontwikkeling. Binnen het programmabureau is volop ruimte om vorm te geven aan het huidige en toekomstige kwaliteitsbeleid en de ontwikkeling van procedures om dit succesvol te laten verlopen.

Wat breng je mee?

 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van het ontwikkelen van  richtlijnen en andere kwaliteitsstandaarden.
 • Je hebt ervaring met beleids- en projectmatig werk in een politiek dynamische omgeving en kunt de belangen van verzorgenden en verpleegkundigen behartigen.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en kan daarbij schakelen tussen verschillende niveaus; van strategische overlegtafels tot gesprekken met leden over hun dagelijkse praktijk.
 • Je bent flexibel en resultaatgericht.
 • Je bent een doorzetter en een teamspeler
 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding, bijvoorbeeld verplegingswetenschapen, gezondheidswetenschappen of beleid en management in de gezondheidszorg.

Wat bieden wij?

Een afwisselende en dynamische functie met veel ruimte om bij te dragen aan de ontwikkeling van de beroepsgroep van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten binnen een ambitieuze en snelgroeiende beroepsvereniging. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 3.850,00 tot maximaal € 5.801,00 (CAO Ziekenhuizen FWG 65) op basis van een 36-urige werkweek. V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,33% vakantietoeslag en 13e maand.