(eind)redacteur

Heb jij hart voor de zorg? En wil je ons helpen om verpleegkundigen en verzorgenden een stem en gezicht te geven? Dan hebben wij de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

V&VN, gevestigd in Utrecht, is vertegenwoordigd in alle onderdelen van de zorg: van de wijkverpleging en het verpleeghuis tot de geestelijke gezondheidszorg en het ziekenhuis. Wij behartigen de belangen van onze leden in Den Haag en de zorgsector, mengen ons in

het maatschappelijke debat, zijn actief in de media, organiseren (online) evenementen, ontwikkelen kwaliteitsstandaarden en richtlijnen, en helpen leden bij onder meer de ontwikkeling en registratie van hun deskundigheid.

Wij zoeken een

(eind)redacteur

voor 32-36 uur per week

voor V&VN Magazine en onze digitale kanalen.

 

Communicatie bij V&VN

De communicatie van V&VN draait om dialoog en het vertellen van verhalen. Dit doen wij onder meer in de vorm van korte campagnes. V&VN vindt het ontzettend belangrijk dat verpleegkundigen en verzorgenden van zich laten horen en streeft naar een hoge zichtbaarheid in de nieuwsmedia. Wij geven elk kwartaal een magazine uit (oplage: 110.000), zijn actief op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, hebben een veel bezochte website en lanceren dit jaar een interactief verenigingsplatform.  

Het team Communicatie van V&VN bestaat uit acht communicatieprofessionals, een lobbyist en een historicus (Florence Nightingale Instituut).

Je functie op hoofdlijnen

Als eindredacteur van V&VN Magazine zorg je voor het inhoudsplan, stel je de briefings voor de redacteuren en de vormgever op, schrijf en corrigeer je teksten, bewaak je de planning en beoordeel je drukproeven. Daarnaast schrijf je mooie, herkenbare, verrassende teksten voor onze websites, nieuwsbrieven en sociale kanalen. Met hulp van onze online specialist maak je webcontent zo goed mogelijk vindbaar (SEO). Je draait mee in de campagnes van V&VN. En samen met jouw collega's stimuleer je de dialoog met en tussen leden.

Profiel en functie-eisen

Je schrijft snel en goed, helpt graag anderen om hun teksten beter te maken en bent een goede coördinator en planner. Ervaring met fotografie en beeldredactie is een pré. Kennis van SEO, HTML en CSS is dat ook. Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond en zit minimaal vijf jaar in het vak, bij voorkeur als eindredacteur van een magazine.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende functie binnen een ambitieuze beroepsvereniging die snel groeit. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris € 2.759,- tot € 3.922,- (FWG 50) op basis van een 36-urige werkweek. V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!